Time : 09:48:58
Date : 21 March 2007
Sender Name: Koninklijke Vlaamse Ingenieursvereniging (K VIV)

Veel vrouwelijke laureaten in Finale K VIV-Ingenieursprijzen! (donderdag 22 maart - 18u30 - Universiteitshal K.U.Leuven)

Komende donderdag 22 maart reikt de Koninklijke Vlaamse Ingenieursvereniging (K VIV) in aanwezigheid van Vlaams minister-president Yves Leterme voor de 65ste keer haar Ingenieursprijzen uit aan de beste eindwerken van pasafgestudeerde burgerlijk en bio-ingenieurs. Opvallend is de sterke vertegenwoordiging van de vrouwelijke ingenieurs bij de laureaten. Maar liefst 5 van de 7 genomineerde werken worden verdedigd door (minstens) een vrouw!

De nadruk van de K VIV-Ingenieursprijzen ligt op de communicatievaardigheden van de deelnemers en de sociale dimensie van het werk. De prijzen geven een ruimere dimensie aan het wetenschappelijk karakter van de werken, en de laureaten krijgen een extra duwtje in de rug aan het begin van hun loopbaan.

De bekendmaking en uitreiking van de prijzen gebeurt in aanwezigheid van minister-president Yves Leterme en Norbert van Belle, algemeen voorzitter van de K VIV. Dirk Denoyelle zorgt voor de vrolijke noot tussen de voorstellingen van de werken door.

Meer info over de werken en de avond en gratis inschrijven: www.kviv.be/ingenieursprijzen.

Wanneer: donderdag 22 maart om 18u30
Waar: Universiteitshal K.U.Leuven, Naamsestraat 22, 3000 Leuven Contactpersoon: Patrick De Ceuster - 0474-973 048 - patrick.deceuster@kviv.be
www.kviv.be/ingenieursprijzen

Over de K VIV
De Koninklijke Vlaamse Ingenieursvereniging (K VIV) is een ledenvereniging die een actieve bijdrage levert tot de welvaart en het welzijn van de maatschappij door het bevorderen van technologie en techniek in het algemeen en de ingenieurswetenschappen in het bijzonder. De K VIV werd opgericht in 1928 en telt 10.200 individuele leden. In de loop der jaren is de K VIV uitgegroeid tot een stevig gestructureerde en steeds actievere vereniging die nu ook op Europees vlak een voortrekkersrol speelt. De werking steunt op de belangeloze inzet van een duizendtal leden die borg staan voor voortdurende vernieuwing, creativiteit en kwaliteit.

URL: http://www.kviv.be/ingenieursprijzen http://www.kviv.be
http://www.ti.kviv.be Picture: (None)
Attachments: (None)

Translations: (None)

Link to Press Release - NL