Provincie Friesland


---

PERSBERICHT

Nummer: 110 JA
Datum: 20 maart 2007

Watersportpromotie kan van start

Op verzoek van Gedeputeerde Staten heeft de waarnemend directeur van de Kamer van Koophandel Friesland, de heer Evert Wind, bemiddeld in het bij elkaar brengen van de standpunten van Fryslân Marketing en het Samenwerkingsverband Promotie Varen in Friesland over hun gecombineerde promotiecampagne op het gebied van de watersport. De bemiddeling van de heer Wind is volledig geslaagd. Het college stelt nu Provinciale Staten voor om de extra middelen van E 400.000 voor het promoten van de watersport, waarvan E 150.000 aan te wenden in overleg met het Friese Merenproject, beschikbaar te stellen.

Bemiddeling was nodig omdat er interpretatieverschillen waren over een door GS -bij de behandeling door de Staten van het provinciaal toeristisch beleid- overgenomen amendement van CDA, medeondertekend door PvdA en VVD. Het betrof de termen "aansturen", "adviseur" en "opdrachtgever" in het amendement, waarvan het betreffende tekstgedeelte luidt: ".een werkgroep op te richten bestaande uit vertegenwoordigers van de waterrecreatiebranche die de besteding van E 400.000 voor de watersportpromotie gaat aansturen. Dit geld wordt alleen ter beschikking gesteld onder de strikte voorwaarde dat de waterrecreatiebranche zelf een cofinanciering van E 100.000 per jaar, voor een periode van 4 jaar, bijdraagt. Fryslân Marketing treedt hierbij op als adviseur en opdrachtgever."

Overeengekomen is nu dat een campagneteam, gevormd door het Samenwerkingsverband en Fryslân Marketing, een afzonderlijke watersportcampagne die zoveel mogelijk is afgestemd met de Beleeffriesland-campagne van Fryslân Marketing, rechtstreeks aanstuurt. De begrippen adviseur en opdrachtgever betekenen dat Fryslân Marketing haar professionaliteit ter beschikking stelt, de campagne feitelijk uitvoert, daartoe het budget beheert en ook opdrachten aan derden verstrekt.

Fryslân Marketing en Varen in Friesland hebben de watersportcampagne vorig jaar al gezamenlijk voorbereid. Op voorstel van de watersportondernemers heeft Fryslân Marketing inmiddels de campagne gestart. Zo worden er al deze week advertenties geplaatst in Duitse dagbladen en worden er opnames gemaakt voor TV-programma's over de watersport in Fryslân.


---- --