Ingezonden persbericht


LET OP: EMBARGO TOT DONDERDAG 22 MAART 21.15 UUR!

PERSBERICHT

Hilversum, 22 maart 2007

SHOUF SHOUF, MATTHIJS VAN NIEUWKERK EN YOLANTHE CABAU VAN KASBERGEN MET HOOFDPRIJS NAAR HUIS

Vanavond reikt BNN voor de vijfde keer De Hoofdprijs uit. Niet alleen vallen er diverse televisieprogramma's in de prijzen, maar ook Matthijs van Nieuwkerk (beste presentator) en Yolanthe Cabau van Kasbergen (beste actrice) gaan met een hoofdprijs naar huis. Vanavond, 22 maart, wordt De Hoofdprijs van 20.25 uur tot 21.15 uur uitgezonden bij BNN op 3. De presentatie is in handen van Sophie Hilbrand.

In de categorie drama viel nieuwkomer Shouf Shouf in de prijzen. Acteur Mimoun Oaïssa nam trots de hoofdprijs in ontvangst in deze spannende groep waarin ook Rozengeur&Wodka lime, Sprint en Evelien genomineerd waren. De grote winnaar in categorie amusement was net als vorig jaar De Lama's. Zij lieten Beauty&the Nerd, Temptation Island en Hollands Next Topmodel ver achter zich. In de categorie info(tainment) ging de prijs aan de winnaar van vorig jaar (Jensen) voorbij en namen Try Before You Die-presentatoren Ruben Nicolai, Sander Lantinga en Filemon Wesselink de prijs in ontvangst.

Eerder maakte BNN al bekend dat Valerio de Rookie Award mee naar huis nam en dat schrijfster Sophie van van der Stap (Het meisje met de negen pruiken) de Bart Award in ontvangst nam.

Aansluitend op de uitzending van De Hoofdprijs zendt BNN op 3 het programma 'De allerslechtste televisie allertijden' uit. Hierin worden de slechtste televisieprogramma's van het afgelopen jaar onder de loep genomen en reikt Filemon Wesselink de Gouden Kliko uit aan het slechtste televisieprogramma van afgelopen jaar: de Gouden Kooi.