Donderdag 22 maart 2007


----------
Deze week in FEM Business (week 12, vanaf vrijdag 23 maart in de kiosk)

Geen sprookjeshuwelijk voor ABN Amro
Opgejaagd door de kritiek van hedgefondsen wierp topman Rijkman Groenink zich in de armen van John Varley, de hoogste baas van Barclays. Zouden de aandeelhouders van ABN Amro genoegen nemen met deze defensieve fusie? Barclays zit al jaren in het verdomhoekje.

Special: vastgoed
17 pagina's over trends, spelers en investeerders. - Russische winkelcentra trekken westerse beleggers. â- Welke deals sloten de vastgoedbobo's vorige week in Cannes? â- Wie durft te investeren in achterstandwijken? â- En waarom doet Klaas Hummel, voormalig zakenpartner van Willem Endstra, nu liever zaken met Duitsers?

Kenniswerker komt er nog steeds moeilijk in
Buitenlands talent dat hier wil werken, loopt zich nog te vaak stuk op de bureaucratie. Dat moet en dat kan beter, vindt ook minister Van der Hoeven van Economische Zaken. Kenniswerkers zitten in het beklaagdenbankje, en dat is een slechte zaak.

Mysterieuze gigant
Foxconn is de grootste producent van consumentenelektronica ter wereld. Het van oorsprong Taiwanese concern maakt onder meer iPods, mobiele telefoons en Playstations. De 56-jarige ceo, de mediaschuwe Taiwanees Guo Tai Ming, leeft als een kluizenaar.

Kopzorgen voor Moberg niet voorbij
Voor sommige ceo's is de presentatie van de nieuwste cijfers een feest. Voor Ahold-topman Anders Moberg is het dat niet. De supermarktketens in de Verenigde Staten blijven ondermaats presteren.

Verder in FEM Business:


* Franse stormloop op de Europese Centrale Bank
* De nieuwe suv van Cadillac is een rijdende tank
* Jan Bennink van Numico, de man van (maximaal) 48 miljoen
* Kritiek op nevenfunctie van VVD-coryfee Hans Wiegel
* Fokker Services bouwt luchtkastelen voor vliegende vips

Informatie:
Arne van der Wal 06 22 31 37 18 / Jean Dohmen 06 520 370 25 / 020.515.98.52 (secretariaat)