Subsidieadviesbureau en hogeschool gaan samenwerken

Subsidieadviesbureau Currency Connect en de Academie Communicatie, Informatietechnologie en Informatiemanagement (CII) van Saxion Hogescholen gaan samenwerken. De samenwerking moet studie en bedrijfsleven dichter bij elkaar brengen. De directie van Currency Connect en de Academie CII ondertekenen op 24 april 2007 een overeenkomst.

Saxion en Currency Connect gebruiken hun expertise om gezamenlijk problemen en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt te onderzoeken en studietrajecten hierop aan te passen. Daarnaast gaan de hogeschool en het subsidieadviesbureau samenwerken op het gebied van ICT.

Weinig geschikt personeel
De subsidieadviesbranche is een jonge maar sterk groeiende sector. Steeds meer bedrijven en decentrale overheden doen een beroep op externe deskundigheid met betrekking tot subsidiegeld. Tot nu toe is geschikt personeel lastig te vinden omdat er nog geen specifieke opleiding is die aansluit bij het subsidieadviesvak. Saxion en Currency Connect gaan verschillende mogelijkheden onderzoeken om deze problematiek aan te pakken.

Samenwerking
De samenwerking tussen Saxion en Currency Connect ligt in het verlengde van het standpunt van de ministeries van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Economische zaken om de kloof tussen universiteiten, hogescholen en het bedrijfsleven te dichten. Ook ondernemers en innovatieplatforms wensen een betere doorstroming van kennis naar het bedrijfsleven en andersom. Daarvoor is samenwerking tussen onderwijsinstellingen en ondernemers onontbeerlijk.

Noot voor de pers:
Meer informatie via de heer Rudi Grouve, directeur Currency Connect B.V. Telefoonnummer: 0547-286770 of grouve@curcon.nl