Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Elburg - Fietsster gewond - automobilist doorgereden      |
Een 14-jarige meisje uit Elburg is op woensdagavond (21/03) gewond geraakt toen zij met een tot nu onbekende automobilist op de Oostendorperstraatweg in botsing kwam. De automobilist is na het incident doorgereden.

Het incident vond omstreeks 20.00 uur ter hoogte van de Melksteeg plaats en het meisje kwam hierbij zodanig ten val dat zij gewond raakte aan haar hoofd en arm. Vermoedelijk is zij ook enige tijd buiten bewustzijn geweest. De politie vermoedt dat, gezien de schade en de sporen, een automobilist met het meisje in botsing is gekomen. De bestuurder is na de botsing niet gestopt, maar doorgereden.

Op dit moment is de identiteit van deze bestuurder bij de politie niet bekend en zij verzoekt deze persoon om zich op het politiebureau te melden, zodat gegevens kunnen worden uitgewisseld en het ongeval administratief kan worden verwerkt. Ook mensen die op bovengenoemde locatie iets bijzonders hebben gezien dat met het ongeval in verband kan worden gebracht, worden verzocht om contact op te nemen. Men kan bellen met 0900-8844.

|     |Wezep - Rijbewijs BB-er ingevorderd                       |
De politie heeft op donderdag (22/03) het rijbewijs van een 22-jarige automobilist uit Oldebroek ingevorderd, omdat de jongeman (een beginnend bestuurder) op de Industrieweg met teveel alcohol op achter het stuur zat.

De jongeman werd omstreeks 01.40 uur door agenten tijdens een routinecontrole betrapt op het gebruik van alcohol in het verkeer. De blaastest op straat wees het gebruik van alcohol uit, waarop hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij 0.9 promille; voor een BB-er is 0.2 promille toegestaan en de jongeman kon direct zijn rijbewijs inleveren. De Officier van Justitie beslist over de teruggave van het document.

|     |Nunspeet - Kerk doelwit dieven                            |
Onbekenden hebben tussen dinsdagavond en woensdagochtend (22/03) vanuit een kerkgebouw aan de Driestweg een klein geldbedrag weten weg te nemen. Men heeft inmiddels aangifte gedaan en de politie heeft de zaak in onderzoek.

De diefstal is tussen dinsdagavond 21.00 uur en woensdagochtend 08.30 uur gepleegd. Men kon het gebouw binnenkomen door een raam te forceren. Eenmaal binnen heeft men meerdere vernielingen aangericht en uiteindelijk werd een klein geldbedrag weggenomen. Getuigen die op bovengenoemde locatie iets bijzonders hebben gezien dat met de diefstal in verband kan worden gebracht, worden verzocht om via 0900-8844 contact op te nemen.

|     |Putten - Bromfietser gewond na botsing                    |
Een 18-jarige bromfietser uit Putten is op woensdag (21/03) op de kruising Voorthuizerstraat/Batosweg gewond geraakt toen hij in botsing kwam met een 59-jarige automobilist uit Amersfoort.

Bij de politie kwam de melding van het incident omstreeks 15.15 uur binnen. Een voorlopig onderzoek heeft uitgewezen dat de automobilist op bovengenoemd kruispunt geen voorrang aan de bromfietser verleende, waardoor tussen beiden een aanrijding ontstond. De bromfietser is voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht waar een vermoedelijk lichte hersenschudding en enkele kneuzingen werden vastgesteld.

|     |Hattem - Fietser belandt op motorkap                      |
Een 48-jarige fietser uit Epe is op woensdagochtend (21/03) omstreeks 7.30 uur op de T-kruising Eijerdijk/Verlengde Parklaan op de motorkap van een auto beland die werd bestuurd door een 33-jarige man uit Hattem.

Een eerste onderzoek heeft uitgewezen dat de automobilist op bovengenoemde kruising geen voorrang aan de fietser heeft verleend, waardoor tussen beiden een aanrijding ontstond en de fietser op de motorkap belandde. Hij kwam met zijn hoofd tegen de voorruit, waardoor hij enkele verwondingen in zijn gezicht opliep. De man is voor behandeling naar het ziekenhuis overgebracht.

|     |Nunspeet - Vrijwillige politie houdt verkeerscontrole     |
Agenten van de vrijwillige politie hebben samen met enkele beroepsagenten op woensdag (21/03) op twee locaties in Nunspeet een verkeerscontrole gehouden.

De controle werd in de avonduren op de Spoorlaan en Brinkersweg met inzet van de lasergun gehouden. In totaal bleken 21 verkeersdeelnemers in overtreding. De vastgestelde overtredingen bestonden uit het negeren van de gesloten verklaring op de Spoorlaan, het niet in orde hebben van de verlichting en te snel rijden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 53 km/u terwijl ter plaatse 30 km/u was toegestaan. Alle overtreders hebben een bekeuring gekregen.

Einde berichten
---


---


---

---- --