Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 067

datum: 22 maart 2007

25 enquêteurs op pad voor de Stadspeiling

Tot eind april zijn 25 mensen in heel Amersfoort op pad om ingevulde enquêteformulieren op te halen voor de gemeentelijke Stadspeiling. 5.000 Amersfoorters hebben de enquête per post ontvangen. De Stadspeiling, die regelmatig wordt gehouden, staat deze keer vooral in het teken van leefbaarheid en veiligheid.

Aan de orde komen vragen als: wat vinden de Amersfoorters van hun buurt, de voorzieningen, het onderhoud van de openbare ruimte en de sfeer? Welke problemen ondervinden zij op het gebied van verkeer, parkeren, hondenpoep, overlast of criminaliteit? Voelen zij zich veilig in hun eigen buurt en hoe oordelen ze over de politie?

Aanpassen en maken van beleid
De meeste vragen worden elke twee jaar gesteld, zodat het mogelijk is om ontwikkelingen per wijk weer te geven. De gemeente Amersfoort gebruikt de uitkomsten bij het aanpassen van bestaand beleid of het maken van nieuw beleid en kan zo werken aan een stad waar het prettig en veilig wonen is.

Lokale media
In de nieuwe Stadspeiling worden ook vragen gesteld over de lokale media. Voor de gemeente is het belangrijk te weten waar Amersfoorters informatie over de gemeente vandaan halen en hoe men deze beoordeelt. Sinds vorig jaar staan de gemeentelijke Stadsberichten in huis-aan-huisblad Amersfoort Nu in plaats van De Stad Amersfoort. Maakt dat iets uit voor de lezers?

Andere onderwerpen zijn: religie en geloofsbeleving, internetgebruik en werksituatie.

Steekproef
De 5.000 Amersfoorters zijn volstrekt willekeurig gekozen middels een steekproef. Zij staan als het ware model voor de mening van alle volwassen Amersfoorters. De afdeling Onderzoek en Statistiek staat er garant voor dat de gegevens anoniem zullen worden verwerkt.

Resultaten in najaar bekend
De rapportage wordt in de loop van het najaar verwacht. Alle deelnemers krijgen voor hun moeite een boekje met de belangrijkste uitkomsten toegestuurd.

Informatie: Marion van der Voort, communicatieadviseur sector Dienstverlening Informatie en Advies (DIA), telefoon 033 649 44 60 of e-mail m.vandervoort@amersfoort.nl.


---- --