Ingezonden persbericht


22 maart 2007

Rotra Forwarding en Koninklijke Gazelle winnaar LogiMatch Award 2007

Op woensdag 21 maart ontvingen Koninklijke Gazelle samen met haar logistiek dienstverlener Rotra Forwarding de LogiMatch Award 2007 voor het gezamenlijk ontwikkelde logistieke samenwerkingsconcept. De prijs werd overhandigd door Mieke Damen, vice-president operations Mexx Europe en lid van de adviescommissie van Laarhoven.

De winnaars werden gekozen uit 10 cases. De jury, onder leiding van Ron van 't Schip, algemeen directeur van TLN, omschreef de Rotra - Gazelle case als een voorbeeld hoe partners maximaal profiteren van elkaars kennis en mogelijkheden. Samen investeerden ze 10 miljoen euro in een uniek concept voor de fietsenlogistiek- en distributie. "De partners koppelen lef en creativiteit en verdienen daarmee een groot compliment", aldus Van 't Schip. Op de criteria "vernieuwend" en "toegevoegde waarde" gaf de jury deze case veruit de meeste punten. Eerder hadden ook de aanwezigen Rotra en Gazelle aangewezen als beste case.

Rotra Forwarding-Koninklijke Gazelle behoorde samen met twee andere cases tot de finalisten van de verkiezing. De logistieke case van UPS Supply Chain Systems met Hitachi Global Storage Technologies was in de ogen van de jury eveneens een prachtig voorbeeld - een echte showcase - van een bilaterale samenwerking. Het nieuwe concept gericht op het beheer van wereldwijde retourstromen dwingt respect af. Dat concept resulteerde in een substantiële besparing. Het aantal voorraadpunten werd gereduceerd en de doorlooptijden verkort tot maximaal drie dagen. Opmerkelijk is ook de gezamenlijke ontwikkeling van een supply chain visibility tool. Hitachi en UPS zijn terecht trots op hun intensieve en open samenwerking.

Derde titelkandidaat was Van Uden Logistics en het Centraal Drankenhuis. Net als de twee vorige winnaars van de LogiMatch Award: het MCC (Manufacturing Consolidation Center) en het project Koud is ook het Centraal Drankenhuis een veelbesproken samenwerkingsverband. Ook hier profiteren meerdere partijen in dezelfde keten van onderlinge samenwerking op logistiek gebied. Dit concept is, zo constateert de jury, veel breder toepasbaar dan vaak wordt gedacht. Voorraadverlaging tot 30 procent blijkt dan haalbaar. En toch krijgen de 35.000 horecapunten een breder en dieper assortiment. Dat is pure winst voor iedereen.

De jaarlijkse LogiMatch Award is een initiatief van Physical Distribution Group (PDG), dé belangenvereniging van logistiek dienstverleners en het vakblad Logistiek. Doel is nieuwe en innovatieve logistieke concepten zowel kenbaar als toegankelijk te maken, en zo mogelijk toepasbaar voor nieuwe logistieke partnerships. De jury heeft de genomineerde cases beoordeeld op vier criteria: vernieuwend, resultaatgericht, toepasbaar en toegevoegde waarde?

Met de Award willen de initiatiefnemers aantonen dat er door transparante en creatieve samenwerking in de logistieke keten nog waardevolle verbeterslagen kunnen worden gemaakt in termen van onder meer kostenbesparing, grotere leverbetrouwbaarheid, betere informatievoorziening aan en grotere tevredenheid bij de eindklant.

Bel voor meer informatie naar de afdeling Communicatie van TLN, Esther Vorenkamp, 079-3636115 of met Jan Besselink van PDG, tel 079-3636236. Foto kan gedownload worden van www.tln.nl

Mark Dijk
Adviseur Public Affairs

Transport en Logistiek Nederland
Boris Pasternaklaan 22
Postbus 3008, 2700 KS Zoetermeer
T +31 79 3636 214, M +31 6 11006694
F +31 79 3636 259
Email: mdijk@tln.nl, Internet: www.tln.nl