Politie Midden- en West Brabant

Persbericht regio MW Brabant 22 maart 2007 (avond)

TILBURG, 22 maart 2007

Politie team Leijdal stelt nader onderzoek in naar vechtpartij bij ijshal

TILBURG: De recherche van het politieteam Leijdal is met een uitgebreid onderzoek gestart naar de toedracht van een ernstige vechtpartij die zoals eerder gemeld zondagavond 18 maart jl. omstreeks 21.15 uur aan de Stappegoorweg nabij de ijshal heeft plaats gevonden. Bij deze vechtpartij liep een van de slachtoffers, een 29-jarige Tilburger, onder meer een gebroken oogkas, een naar binnen gekanteld jukbeen, een gebroken arm en een zware hersenschudding op.

De recherche neemt van dit slachtoffer een aangifte op en houdt er rekening mee dat er nog meer aangiftes volgen. De politie beschikt over aanwijzingen met betrekking tot de mogelijke daders en is bezig met nader onderzoek. De politie probeert door mogelijke betrokkenen te benaderen te voorkomen dat deze vechtpartij nog een vervolg krijgt.

Hennepkwekerij boven voormalige coffeeshop in Breda

BREDA: Naar aanleiding van een anonieme melding is er vandaag een onderzoek ingesteld bij een voormalige coffeeshop aan de Mastbosstraat te Breda. Na enig speurwerk in het pand werd op de bovenverdieping een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. De bovenverdieping was middels een extra muur in twee ruimtes verdeeld waarvan er één dienst deed als hennepkwekerij. De stroom werd illegaal afgetapt. In de kwekerij werden 142 enorme planten aangetroffen en zelfs 45 assimilatielampen. De verhuurder van het pand is al gehoord en naar de huurder wordt een nader onderzoek ingesteld. Alle aangetroffen goederen zijn op last van justitie vernietigd.

Vals geld in omloop in Roosendaal

ROOSENDAAL: De politie van het team Roosendaal heeft vandaag twee aangiftes binnengekregen van een warenhuis en een bouwmarkt waar in totaal met vijf valse bankbiljetten van 200 euro is betaald. Inmiddels heeft zich een derde gedupeerde gemeld waarvan morgen een aangifte wordt opgenomen. Bij een supermarkt probeerden op 19 maart jl. twee jongens vrijwel gelijktijdig met een 200 euro biljet te betalen. Onder de UV-lamp bleek dat de biljetten vals waren. De politie waarschuwt de middenstanders voorzichtig te zijn bij het aannemen van bankbiljetten van deze coupure en goed te letten op de echtheidskenmerken.

Man in Heerle gewond bij arbeidsongeval

HEERLE: Vanmiddag is bij een arbeidsongeval bij een bedrijf dat afval verwerkt aan de Boerenweg een 35 jarige werknemer ernstig gewond geraakt. Het slachtoffer werd met een ingeklapte long door een ambulance onder begeleiding van een motorrijder, naar het Erasmus ziekenhuis in Rotterdam gebracht. Daar is hij opgenomen op de intensive care afdeling.

Ter plaatse wordt afval verwerkt. Nadat het grof puin door een breker klein is gemaakt wordt het met een shovel naar een afvalplaats gereden. Daar had de man, die daar via een uitzendbureau werkt, de taak om houten deeltjes uit het stenen puin te halen. Hij werd gewond onderaan een berg puin aangetroffen en was niet aanspreekbaar. De technische recherche heeft een sporenonderzoek ingesteld.

De exacte toedracht kan pas vastgesteld worden als het slachtoffer een verklaring heeft afgelegd. Mogelijk is hij de afvalberg opgelopen en daarbij uitgegleden. De Arbeidsinspectie is in kennis gesteld.

(NB: Het woonadres van de man is op dit moment nog niet bekend)

Auteur: Willem van Hooijdonk