Almerejob.nl, een eigen jobsite voor het explosief groeiende Almere


ALMERE, 20070322 -- Hoewel diverse aanbieders van vacaturebanken en jobsites een regionale aanpak claimen was er tot vandaag nog geen jobsite die zich 100% richt op Almere als snelst groeiende stad van Nederland. Met de komst van almerejob.nl krijgen bedrijven en inwoners van Almere eindelijk de aandacht die ze verdienen. Almerejob.nl gaat vanaf nu de vraag en aanbod op de arbeidsmarkt van Almere bij elkaar brengen.

Almerejob.nl is een onafhankelijk aanbieder van internet gerelateerde HR-diensten gericht op Almere. De filosofie is simpel; inwoners van Almere werken het liefst in Almere. En met ruim 180.000 inwoners is er voor elke baan een geschikte kandidaat binnen de eigen gemeentegrenzen te vinden. Juist ook voor bedrijven in Almere of de bedrijven die overwegen zich in Almere te vestigen is het van groot belang dat zij voldoende in staat zijn geschikte werknemers te vinden.

Directeur Ed Rinkel die almerejob.nl leidt, is blij dat het er nu eindelijk van komt. "Almere blijkt steeds aantrekkelijker te worden voor mensen en bedrijven die de ruimte en faciliteiten weten te waarderen. Er zijn concrete plannen Almere te laten groeien naar een stad met 250.000 inwoners en ook in economisch opzicht wordt er veel gedaan voor bedrijven die zich in Almere willen vestigen. Tegelijk slippen de twee bruggen naar de A1 en A27 steeds meer dicht, waardoor het woonwerkverkeer meer en meer tijd vergt. Wij merken in toenemende mate dat inwoners van Almere ongeacht niveau en opleiding vanwege dit fenomeen steeds vaker naar werk in Almere zelf zoeken. Tot op heden moest men het doen met vacaturebanken die vanuit een landelijke aanpak ook functies en kandidaten in de regio aanboden. Met almerejob.nl is er nu dus eindelijk een vacature en cv-databank die zich voor honderd procent op Almere richt. Omdat je wilt werken waar je woont"

Directeur Ed Rinkel heeft ruim tien jaar ervaring in arbeidsmarkt gerelateerde diensten en vervulde diverse functies binnen uitzendbureaus en werving & selectiebureaus. "Ik heb in de jaren negentig al eens een paar jaar in Almere gewerkt, en hoewel er natuurlijk veel veranderd is, was toen al duidelijk dat Almere veel potentie heeft. Daarnaast zie ik een geweldige kans om op het world wide web (www) een jobsite te ontwikkelen welke zich volledig richt op één gemeente. In eerste instantie zullen wij ons vooral richten op het benaderen van kandidaten en vanaf eind volgende week zullen wij ruim 3500 bedrijven in Almere persoonlijk gaan benaderen met het aanbod hun vacatures op almerejob.nl te plaatsen".

Bedrijven of werknemers in Almere die geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden, kunnen terecht op de website www.almerejob.nl

Over almerejob.nl

almerejob.nl is medio 2006 gestart met de ontwikkeling van de website. Na een half jaar uitvoerig testen is het systeem nu zodanig gebruikersvriendelijk, dat kandidaten en bedrijven eenvoudig en snel gebruik kunnen maken van de mogelijkheden. Juist het feit dat het systeem weinig controle en handling vergt maakt dat de kosten (voor bedrijven) relatief laag kunnen blijven. De onafhankelijkheid en betrouwbaarheid zijn de belangrijkste pijlers van almerejob.nl