Ministerie van Buitenlandse Zaken

Debat: Islam in Europa

09-03-2007 | Persbericht | Ministerie van Buitenlandse Zaken

In het kader van een reeks lezingen en debatten, georganiseerd door de directie Noord-Afrika en Midden-Oosten (DAM) van het ministerie van Buitenlandse Zaken, kruisen de arabisten Ruud Peters en Hans Jansen de degens over het thema `islam in Europa', met als gespreksleider Yves Desmet.

Graag nodigt de directie DAM u uit voor het debat tussen de arabisten Ruud Peters en Hans Jansen. Dit debat zal plaatsvinden op donderdag 22 maart van 20.00 uur tot 21.30 uur, met afsluitend een borrel, in Pulchri Studio, Lange Voorhout 15, Den Haag. De zaal is open om 19.45 uur. Een schriftelijke bevestiging van uw aanmelding zien wij graag vóór 19 maart a.s. tegemoet via DAM@minbuza.nl onder vermelding van: `lezing 22 maart'. De toegang is gratis.

Prof. dr. Ruud Peters is bijzonder hoogleraar Arabische taal en cultuur en jurist. Sinds 1992 is hij bijzonder hoogleraar islamitisch recht aan de Universiteit van Amsterdam. Van 1992 tot 1999 was hij directeur van het instituut voor Mediterrane studies aan de Universiteit van Amsterdam. Ruud Peters trad op als deskundige in het proces van Mohammed B.

Prof. dr. Hans Jansen is bijzonder hoogleraar voor het hedendaags islamitisch denken aan de Universiteit van Utrecht. Van 1982 tot 2005 was hij universitair docent Arabisch en Islamkunde in Leiden. Daarvoor was hij o.a. directeur van het Nederlands Instituut in Caïro. Hans Jansen draagt regelmatig als arabist, islamoloog en columnist bij aan discussies over islam in de media.

Yves Desmet is politiek hoofdredacteur van het Vlaamse ochtendblad De Morgen, dat politiek en inhoudelijk enigszins te vergelijken is met de Volkskrant. Desmet schreef jarenlang de commentaren van het blad, en is een graag- en veelgeziene gast op de Vlaamse radio- en televisie. Zijn geestige en scherpzinnige stijl maken hem tot een populaire moderator.

* Ministerie van Buitenlandse Zaken

* Bezuidenhoutseweg 67

* Postbus 20061

* 2500 EB Den Haag

* Tel.: 070-3 486 486

* Fax: 070-3 484 848

* Internet: www.minbuza.nl