GGD Midden Nederland


7 maart 2007

Test uw bloedsuikerwaarde in Abcoude
Themabijeenkomst "Het voorkómen van diabetes"

Bent u benieuwd naar de waarde van uw bloedsuiker? Hoe groot is uw kans op het ontwikkelen van suikerziekte (diabetes)? Wat kunt u zelf doen om de kans op suikerziekte te verkleinen? Kom op donderdag 22 maart naar de diabetesbijeenkomst en krijg antwoord op deze vragen.

Ouderdomssuiker wordt ook wel diabetes type 2 genoemd. De laatste tijd komt diabetes type 2 niet alleen steeds vaker voor, maar ook op steeds jongere leeftijd. Er zijn in Nederland naar schatting tussen de 150.000 en 250.00 mensen met "onbekende diabetes"; mensen bij wie de ziekte nog niet bekend is. Ook lopen in Nederland ruim 3 miljoen mensen rond met een verhoogd risico op suikerziekte. Vooral mensen vanaf 45 jaar met overgewicht lopen dit risico. Met enkele eenvoudige leefstijladviezen kunnen zij diabetes uitstellen of zelfs voorkómen. Voor de GGD Midden-Nederland en de Stichting Welzijn Abcoude genoeg redenen om een themabijeenkomst te organiseren over het voorkómen van diabetes. De bijeenkomst vindt plaats op donderdagmiddag 22 maart van 13.30 uur tot ca.17.00 uur in de Angstelborgh in Abcoude. Tijdens deze middag geven een diëtiste van Zuwe Zorg, een vertegenwoordiger van de Diabetes Vereniging Nederland en een gezondheidsvoorlichter van de GGD Midden-Nederland presentaties over diabetes en het voorkómen hiervan door middel van een gezonde leefstijl (voeding, bewegen en niet-roken). Na de presentatie is er een mogelijkheid om uw eigen risico op diabetes te testen en, indien gewenst, uw bloedsuikerwaarde te laten bepalen door een deskundige van de diabetesvereniging. Is uw risico op diabetes hoog? Dan kunt u op de informatiemarkt rondkijken welke mogelijkheden er bij u in de buurt zijn om uw leefstijl te verbeteren. Aan het eind van de middag krijgt u een stappenteller mee naar huis.

De themamiddag "het voorkómen van diabetes" vindt plaats in dienstencentrum De Angstelborgh, Dorpszicht 22 in Abcoude. De toegang is gratis. U kunt zich tot uiterlijk 18 maart aanmelden bij Your Home, Kerkgaarde 5, Abcoude, telefoon: 0294-280990.