Stichting Bouw Research


BouwLokalen te Nieuwegein: Wonen en werken zonder wateroverlast

donderdag 22 maart 2007

Het regent vaker en harder, bouwlocaties met een goede grondslag en een goede waterhuishouding zijn schaars. Wat kunt u doen om wateroverlast tijdens en na de bouw te voorkomen en wat kunt u nog doen als het u overkomt? Hoe beoordeelt u bijvoorbeeld de begaanbaarheid. In twee uur worden mogelijke oplossingen geschetst. Bouwplaatsen hebben steeds vaker te kampen met wateroverlast. Werknemers lopen extra risico. Er ontstaat schade door vertraging, verzuim en aan materieel: wateroverlast en onbegaanbaarheid kost honderden miljoenen euro's per jaar. Vaak is het waterprobleem structureel en krijgen bewoners te maken met water in kruipruimtes en zompige grasvelden. Alle reden voor BouwLokalen om innovatieve oplossingen voor de waterproblemen voor, tijdens en na het bouwen te presenteren.

De kosten van wateroverlast kunnen beperkt blijven door vooraf de risico's in kaart te brengen, te kiezen voor de juiste bouwtechniek en door op tijd maatregelen te nemen. Aan de orde komen ontwerpcriteria en maatregelen om de ontwateringsdiepte tijdens en na de bouw te garanderen. U ontdekt wat u kunt doen om de terreinomstandigheden te verbeteren. Verder worden er mogelijkheden geschetst om het ontwerp van het gebouw aan te passen, bijvoorbeeld een verhoogde begane grondvloer en kruipruimteloos bouwen.

Deze BouwLokalen-serie is interessant voor zowel B&U- als GWW-bedrijven en voor alle ontwerpers, bouwers en adviseurs die regelmatig betrokken zijn bij nieuwbouwprojecten. Maar ook projectontwikkelaars en gemeenten kunnen profiteren van de informatie. Na afloop van de bijeenkomst ontvangt u een goed gevuld infopakket met informatie over dit thema en kunt u napraten met collega's uit de regio onder het genot van een hapje en een drankje. Kom gratis kennishalen bij BouwLokalen!

Het programma Zie het origineel