Ingezonden persbericht

Vaarseizoen van start
voor Alkmaar Cruises

ALKMAAR - Voor het nieuwe toeristische seizoen liggen er kansen en bedreigingen, vindt Alkmaar Cruises. Partyschip Amalia kan de drukte bijna niet meer aan en daarom wordt uitgekeken naar een tweede passagiersschip, ook in te zetten voor toeristische vaar-activiteiten.

De start van het vaarseizoen valt ongeveer gelijktijdig met de eerste Kaasmarkt, deze keer op vrijdag 6 april. Alkmaar Cruises betreurt het feit dat de Bierkade nog niet gereed is en er geen vaartuigen mogen worden afgemeerd langs de kade. ,,De gemeente heeft als één van haar speerpunten, Alkmaar als Stad aan het Water. Het is dan jammer dat er voor het tweede seizoen op rij weer geen schepen kunnen afmeren aan de Bierkade."

Tweede schip
Ook het uitstellen van de passantenhaven in het Schelphoek-plan wordt door Alkmaar Cruises als een gemiste kans ervaren. Het ziet er nu naar uit dat dit net zo'n langdurige kwestie gaat worden als de bouwplannen rond de Kanaaloever op het Schermereiland waarvoor jaren geleden al onder andere de meelfabriek is gesloopt.
Met Alkmaar Cruises zelf gaat het voor de wind. Partyschip Amalia vaart geregeld uit en om beter aan de vraag te kunnen voldoen kijken eigenaars Peter Kerkhoven en Jeffrey van Zanten voorzichtig uit naar een tweede passagiersschip. ,,Daarmee willen we ook meer de toeristische markt gaan bedienen," aldus de twee Alkmaarders. Binnenkort start een onderzoek om die kant beter in beeld te brengen.

Trouwcruise
,,De markt trekt aan, niet alleen qua grote groepen en bedrijfsuitjes maar ook nadrukkelijk in het toeristische segment. Reeds in 2005 hebben wij daar op ingespeeld met onze Kaas en Kunst Cruise maar die bezoekersaantallen waren nog niet om over naar huis te schrijven. Wij gaan nu onderzoeken hoe we de toerist het beste kunnen bieden op het gebied van Alkmaar Stad aan het Water."
Uiteraard blijven feesten en partijen van groot belang voor de rederij uit Alkmaar. Er zijn nieuwe arrangementen, waaronder een pizza-party en de Trouwcruise, uw bruiloft op het water! Trouwen aan boord, het is nu mogelijk bij Partyschip Amalia. Kijk op www.alkmaarcruises.nl voor meer informatie of bel met (072) 5159490.

---- --