Digitale Gemeente Houten

Tweede Cultuurnacht nog grootser van opzet

woensdag 24 januari 2007 - Bron: Trefpunt (Léon van Zijl)

HOUTEN De eerste editie van de Houtense Cultuurnacht in maart 2006 was zonder meer een succes. Horeca, artiesten en publiek hebben genoten van een avond vol muziek en dat smaakt naar méér. Dit jaar bieden we op 24 maart meer zalen en meer acts, zegt mede-organisator Cees Stal enthousiast.

Ons grootste probleem was de doorstroming, zo vervolgt hij. Verschillende mensen hadden op het laatste moment gereserveerd bij de meewerkende horeca. Mensen die na de opening uitwaaierden naar de speelruimtes bij de horeca, moesten ervaren dat het vol zat. Zo doen we het dus niet meer. Vóór negen uur zijn alle eetgasten eruit en kan het cultuurpubliek gaan genieten van de optredens. We hebben nu als extra een dubbelpodium in de zaal van De Wereld en extra ruimte bij De Engel. Dat betekent zes artiesten(groepen) meer. Dus nog meer variatie en meer mogelijkheden om van de ene naar de andere artiest te zappen. We hadden in 2006 voorzichtig ingezet. We weten nu dat het publiek er kwamen zon achthonderd mensen op af- dit waardeert en we pakken het dus grootser aan. Een dikke duizend moet te halen zijn. Al doen we het natuurlijk niet alleen om aantallen, maar vooral ook voor de kwaliteit.
Op de foto: Cees Stal heeft nog niet de nieuwe brochure: die verschijnt half maart. Onder de titel De verbreding presenteert de stichting Cultuurnacht méér acts van zo mogelijk nog meer kwaliteit

Lang genieten
Enkele artiesten zijn dit jaar opnieuw van de partij, zoals violiste Hanna Laurens, jazz- en popband New Cult Collective en muziekgroep Second Opinion. Stuk voor stuk bekenden in het Houtense muziekwereldje, die vaak deels hun eigen publiek meebrengen. Dat geldt natuurlijk ook voor het openingsnummer van dit jaar: de nieuwe Houtense BigBand. Daarnaast zorgt ook KNA met zijn Mallet Percussion Band voor flink spektakel, vervolgt Cees Stal. Hun eerste optreden is met 45 man, met een accent op het spectaculaire slagwerk. Bij het tweede optreden is de bezetting kleiner en brengen ze vooral de melody-stukken. Bijzonder is ook het gezamenlijke optreden van de 4tuoze Matroze met Al Atlal, een Marokkaanse groep die zeemansliederen brengt. De Booming Bigband sluit het programma weer af. Door de Cultuurnacht te programmeren voor het zomertijd-weekend profiteert het publiek extra lang: om twee uur maakt de teruggezette klok weer ruimte voor nog een uur genieten.

Cultuurnacht
De Houtense Cultuurnacht laat het publiek op ongedwongen wijze kennismaken met een keur aan artiesten. Zes horeca-ondernemers op het Oude Dorp bieden op acht podia gelegenheid om tijdens het nuttigen van een hapje en een drankje te genieten van muziek en toneel. Groepen als het Houten Schellinkje, KNA-fanfare, Stardance, Why Not, Marjoke Kager, Guy van Beek, Irena Filippova en Kris & Tessa bieden de bezoeker een onvergetelijke avond ontspanning. Niet alleen de muziek staat hierbij centraal, maar ook het kennismaken met elkaar. Op en rond Het Plein, vanouds het centrale punt van Houten waar mensen samenkwamen en nog steeds samenkomen. Bij Chipolata draait weer een parallelprogramma met drie bands.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2007 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).