Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Apeldoorn, 6 maart 2007

Exclusief optreden van Angelique en O-mar tijdens evenement Walk4Water

Op zaterdag 24 maart 2007 geeft Angelique Koorndijk, bekend van Idols 3, en O-mar, lid van de crew Ceremonia Do Dynasty 4, een exclusief optreden tijdens het evenement Walk4Water in Lelystad. Walk4Water is een sponsorloop voor water op de dijk tussen Lelystad en Enkhuizen. Met het evenement Walk4Water wil de hulporganisatie ZOA-Vluchtelingenzorg aandacht vragen voor de waterproblematiek in de wereld en geld inzamelen voor waterprojecten in Ethiopië en Afghanistan.

Het optreden van Angelique maakt onderdeel uit van de feestelijke afsluiting van het evenement. Tijdens haar optreden zal Angelique enkele nummers van haar nieuwe album Free zingen. Dit album verschijnt in mei 2007. Naast Angelique zullen nog enkele artiesten optreden, onder wie de Afghaanse rapper Omar Salah uit Tilburg. Omar maakt deel uit van de crew Ceremonia Do Dynasty 4. De rapper kent de waterproblematiek vanuit zijn thuisland. De mensenrechtenstudent wil zijn muziek gebruiken om onrecht aan de kaak te stellen.

BN-ers
Diverse bekende Nederlanders ondersteunen het initiatief Walk4Water. Erica Terpstra, voorzitter NOC*NSF zei over het evenement, "Fantastisch dat je sport kunt verbinden met een sponsoractie voor zoiets essentieels als schoon water! Dan zijn er alleen maar winnaars!". Ook Jan Pronk is enthousiast over het initiatief en roept mensen op om mee te doen, ''Walk4Water is een praktische manier om levens te redden. Loop mee met Walk4Water!"

Jerrycan
Het evenement Walk4Water bestaat uit een sponsorloop en een aanvullend programma boordevol activiteiten met als thema 'Boer zoekt water'. Zo is er een debat, zijn er verschillende workshops, sprekers, films, eten, drinken en muziek. Via de website www.walk4water.nl kunnen deelnemers zich opgeven voor de sponsorloop. De afstanden van de loop variëren van 10 kilometer tot 28,5 kilometer (hele dijk). Men kan zowel als hardloper of als wandelaar deelnemen. Tijdens de tocht over de dijk dragen de deelnemers een jerrycan met water. Zo ervaren zij zelf hoe het is om als vluchteling kilometers te moeten lopen voor schoon drinkwater. Alle lopers laten zich sponsoren voor hun prestatie.

Waterweek
Walk4Water vormt de aftrap van de nationale collecteweek van ZOA-Vluchtelingenzorg (25-31 maart). De organisatie sluit met dit evenement aan bij de landelijke Waterweek. Walk4Water wordt georganiseerd in samenwerking met Vitens, Aqua for All, die de opbrengst van de sponsorloop zal vermenigvuldigen, en stichting OLAA.

----------