Datum: 14 maart 2007

Politie district Rijn- en Veenstreek presenteert met trots nieuwe politiebureau aan inwoners

Politie Hollands Midden is trots op haar nieuwe politiebureau aan de Kees Mustersstraat in Alphen aan den Rijn. Daarom nodigt zij de inwoners van het disctrict Rijn- en Veenstreek uit om nader kennis te komen maken met de diverse afdelingen die in het bureau gehuisvest zijn. Op zaterdag 24 maart is er van 10.00 tot 17.00 uur veel te zien en ook veel te beleven. De politie organiseert deze dag voor jong en oud.

Alle inwoners van het district Rijn- en Veenstreek, waartoe de gemeenten Nieuwkoop, Alphen aan den Rijn, Jacobswoude, Alkemade, Rijnwoude, Leiderdorp en Zoeterwoude behoren, zijn uitgenodigd voor deze feestelijke open dag.

Spectaculaire demonstraties, puzzeltocht en moordspel De politie zal diverse demonstraties organiseren die op het binnenterrein van het bureau worden gehouden. Politiebikers en hondengeleiders laten zien hoe zij hun vaardigheden inzetten om een auto-inbreker aan te houden. Daarbij maken zij gebruik van zelfverdedigings- en aanhoudingstechnieken. Bezoekers kunnen via een speciaal uitgestippelde route op alle werkplekken in het bureau een kijkje nemen. Omdat het bureau dienst doet als districtsbureau van het district Rijn- en Veenstreek en als teambureau van politiebureau Alphen-Ridderveld zijn er onder meer de werkplekken van rechercheurs en politieagenten te bezichtigen. Op het binnenterrein zullen politievoertuigen opgesteld staan, van de politiemotoren en auto's tot de politieboot die gebruikt wordt voor de controle op het water. Voor de kinderen is een speciale puzzeltocht georganiseerd waarmee leuke prijzen gewonnen kunnen worden. Tot slot organiseert de districtsrecherche elk uur een moordspel. Bent u een goede getuige?

Werving Voor al de werkzaamheden van de politie, die de bezoekers op de open dag te zien krijgen, zijn mensen nodig. Politie Hollands Midden is op zoek naar nieuwe collega's zowel in vaste dienst als vrijwilligers. Belangstellenden kunnen langs gaan bij de wervingsstand op de informatiemarkt, waar bezoekers niet alleen informatie krijgen, maar ook eens kunnen testen of zij geschikt zijn voor de politie door middel van een korte computertest.

Bereikbaarheid politie Het politiebureau aan de Kees Mustersstraat is tijdens de open dag geopend voor het doen van aangiftes e.d.. Het bureau is deze dag via de achterzijde, ingang cellencomplex, te bereiken. Vanwege het beperkte aantal parkeerplaatsen bij het bureau word verzocht zoveel als mogelijk met het openbaar vervoer of op de fiets te komen.

--- Noot voor redactie/