Gemeente Putten

Câmpia Turzii en Turda

Opschoondag op zaterdag 24 maart 2007 (15-03-2007)
---

Putten, 15 maart 2007

De landelijke opschoondag is dit jaar gepland op zaterdag 24 maart. Ook de gemeente Putten doet weer mee. Het doel van de opschoondag is om inwoners bewust te maken van afval: het voorkomen van (zwerf)afval en het scheiden van afval. Om 09.00 uur zal wethouder N. Gerritsen het startsein geven. Vervolgens gaan alle deelnemers een route lopen om zwerfafval te verzamelen.

De volgende locaties in Putten worden schoongemaakt.


· De Krachtighuizerweg:
Net als vorig jaar zullen leden van de stichting Natuur- en Milieubescherming Putten de opschoondag combineren met het begeleiden van de paddentrek. s Ochtends wordt gestart met het overzetten van de padden, waarna rond 10.00 uur de Krachtighuizerweg opgeruimd zal worden.


· Beulekampersteeg en omgeving:
Een groep bewoners gaat hier zwerfafval ruimen. Deze groep heeft zich vorig jaar als eerste en enige groep opgegeven om de leefomgeving op te ruimen. En goed voorbeeld doet goed volgen, want dit jaar zijn de volgende nieuwe groepen er bij gekomen.


· De parkeerplaats bij de Hooiweg 4-a:
Deze omgeving wordt opgeruimd door leden van het Puttens Mannenkoor.


· De Luzernestraat en omgeving:
Een groep bewoners gaat deze omgeving op vrijdag en eventueel op zaterdag schoonmaken.


· Omgeving centrum:
Ouders met kinderen, die later meedoen aan de afvalrace, gaan in de omgeving van het centrum zwerfafval opruimen.

Helaas kan scoutingvereniging Kon-Tiki dit jaar geen bijdrage leveren vanwege de landelijke scoutingdag op 24 maart. Hopelijk zijn zij er volgend jaar weer bij.

Na terugkeer bij het gemeentehuis (omstreeks 10.30 uur) start de afvalrace voor de jongere deelnemers. Onderdelen van deze afvalrace zijn bijvoorbeeld het spel scheid je afval en de vuilnismannenrace. Voor de winnaar staat een mooie prijs klaar!

De gehele ochtend wordt opgeluisterd door een acteursduo dat zich als de vuilnismannen Koo en Joo presenteert.

Wanneer rond 12.00 uur de spelletjes afgerond zijn, staat voor de deelnemers een lunch klaar. Tijdens deze lunch zal wethouder Gerritsen de prijsuitreiking doen.