Uitnodiging loting starterswoningen

15.03.2007 / 17:40 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Van luyken communicatie

Van luyken communicatie

Er bestaat een enorme belangstelling voor de openbare loting van 35 nieuwe starterswoningen in Lisserbroek (Haarlemmermeer). Wij bieden deze Timpaan Verandawoningen aan voor 99.500 euro, vrij op naam, inclusief grond en BTW.

Op de eerste dag van de inschrijving, afgelopen zaterdag, kwamen al ruim 1000 geĂŻnteresseerden langs om een brochure op te halen. Wij verwachten dan ook een enorme toeloop tijdens de verkoopmanifestatie op zaterdag 24 maart.

Minister Ella Vogelaar van Wonen, Wijkverbetering en Integratie is uitgenodigd tijdens de manifestatie haar visie te geven op de aanpak van het tekort aan starterswoningen. Namens de gemeente Haarlemmermeer is wethouder Herman Tuning aanwezig. De presentatie tijdens de manifestatie is in de professionele handen van Bridget Maasland.

Wij nodigen u uit aanwezig te zijn bij de manifestatie.

Programma

Locatie Landgoed de Olmenhorst, Lisserweg 481, 2165 AS Lisserbroek.

11.00 tot 13.00 uur. Informatiebijeenkomst en laatste mogelijkheid voor kandidaten om in te schrijven.

13.45 tot 13.50 uur. Welkom door Timpaan.

13.50 tot 14.05 uur. Toespraak minister Vogelaar (onder voorbehoud)

14.05 tot 14.15 uur. Toespraak wethouder Tuning

14.15 tot 15.15 uur. Start openbare loting en woningkeuze door ingelote kandidaten.

15.15 tot 15.45 uur. Feestelijke foto met ingelote kandidaten en Bridget Maasland.

15.45 uur. Afsluiting programma

Verreweg de meeste kandidaten zullen na de loting teleurgesteld huiswaarts keren. Om hen een perspectief te bieden, beginnen wij een initiatief om starters aan een woning te helpen. Via een interactieve website kunnen zij zich groeperen en, bijvoorbeeld via collectief particulier opdrachtgeverschap, gezamenlijk in onderhandeling gaan met gemeenten. Timpaan wil deze groepen procedurele en bouwtechnische hulp bieden.

Wilt u de manifestatie bijwonen? Neemt u dan contact op met Vera Kortenoever. U kunt haar zowel telefonisch (0297-382580) als via email (Vkortenoever@timpaan.nl) laten weten of wij zaterdag 24 maart op uw komst kunnen rekenen

Over Timpaan

Timpaan heeft veel ervaring opgedaan met het ontwikkelen van betaalbare starterswoningen. In Alkmaar, Hoofddorp, Nieuw-Vennep zijn inmiddels al enige honderden van deze woningen gerealiseerd. Het zelf ontwikkelde concept Timpaan Verandawoning wordt nu gerealiseerd in Lisserbroek, Beinsdorp, Reeuwijk en Ursem.

De Timpaan Veranda(basis)woning is een driekamerwoning van 86 m2 bruto vloeroppervlak, met een ruime veranda en een parkeerplaats voor de deur of in de eigen voortuin. Het concept is doorontwikkeld en nu ook inzetbaar als gestapelde woning of waterwoning. Ontwerper en commercieel directeur Han Assink: 'Het is een zeer doordacht concept, dat hoge kwaliteit biedt tegen de laagst mogelijke kosten. De woningen hebben relatief weinig grond nodig, we gebruiken duurzame materialen en de bouwtijd is kort. Gemeenten kunnen met deze woningen echt een nieuw perspectief scheppen voor de starters op de woningmarkt.'

Timpaan is een allround ontwikkelaar, die voortgekomen is uit een woningcorporatie. Het bedrijf is niet uit op winstmaximalisatie voor zichzelf en keert geen winst uit aan de aandeelhouder, de stichting Timpaan. Het stelt de winst beschikbaar ondermeer aan de opdrachtgever die het geld bijvoorbeeld kan gebruiken om stichtingskosten te drukken.

Zie ook www.timpaan.nl en www.timpaanverandawoning.nl.

Van de website www.timpaan.nl kunt u documenten en afbeeldingen in hoge resolutie downloaden. Kies hiervoor inloggen (linksboven) met gebruikersnaam pers en wachtwoord pers.