Gemeente Teylingen

maart

Eerste Teylinger wijkmarkt op 24 maart

16 maart 2007

PERSBERICHT 16 maart 2007 - Op zaterdag 24 maart organiseert het gemeentebestuur van Teylingen een `wijkmarkt' in Voorhout, voor de wijk ten westen van het spoor, oftewel `het oude dorp'. Bewoners van deze wijk kunnen tussen 15.00 en 17.00 uur bij de marktkramen in restaurant Boerhaave aan de Herenstraat informeel met gemeenteraad- en collegeleden van gedachten wisselen.

Bewoners van deze wijk hebben hiervoor een uitnodiging ontvangen.

De wijkmarkt is een initiatief van de gemeenteraad. De raad wil het `raadhuis' uit en wil bewoners de gelegenheid geven met de raad te praten. Raad en college vinden het belangrijk om, meer dan in het verleden, in gesprek te komen met inwoners en belanghebbenden. Binnen twee jaar bezoekt het gemeentebestuur ook alle andere wijken in Teylingen.

Wijkschouw, aanvang 13.00 uur

Om 13.00 uur start de middag met een wandeling door de wijk. Tientallen inwoners hebben aandachtspunten doorgegeven voor de route. Verzamelpunt is restaurant Boerhaave, Herenstraat 57. Van daaruit gaan twee groepen op weg. Onderweg kunnen inwoners op elk moment bij een van de groepen aansluiten.

Groep 1 loopt door het noordelijke gedeelte van de wijk. De route gaat o.a. via Beukenrode - OBS de Achtbaan - Spoorlaan - het speelveld - Essenrode - Meidoornrode - Boekenburglaan -Schoonoord - Oranje Nassaulaan - Rembrandtlaan - Prins Bernardstraat - Boekhorstlaan.

Groep 2 wandelt door het zuidelijke deel. De route loopt o.a. via Herenstraat - Kerkweg - Linaeuslaan - Reigerslaan - Kievitspark - Rijnsburgerweg - Overbos - Leidsevaart - Schoonoord/ Herenstraat - Boerhaavestraat.

De routes eindigen weer bij restaurant Boerhaave, waar aansluitend de wijkmarkt van start gaat.

Wijkmarkt, 15.00 uur tot 17.00 uur

Tijdens deze wijkmarkt krijgen inwoners volop de gelegenheid hun mening te geven. Bijvoorbeeld over de dienstverlening van de gemeente of wat zij vinden van de verkeersstructuur in Voorhout. Hoe zien de bewoners van `het oude dorp' de toekomst van Voorhout? De wijkmarkt is een mogelijkheid om in een informele sfeer kennis te maken met college- en de raadsleden van de gemeente Teylingen.

Gemeentewinkel