Gemeente Vlist


COMMUNICATIE & VOORLICHTING
Dorpsplein 8, 2821 AS Stolwijk
0182 ­ 348410 (telefoon) / 0182 ­ 341325 (fax)
www.gemvlist.nl (website) / m.vd.hoeven@gem-vlist.nl (e-mail)

Persbericht 16 maart 2007

Wethouder Van Dorp positief over buurtzorgproject Vlist

Op zaterdag 24 maart 2007 vindt er in Rehoboth in Stolwijk een bijeenkomst over `buurtzorg' in de gemeente Vlist plaats. "Een belangrijk project, omdat het de samenhang in onze dorpsgemeenschappen kan versterken", aldus wethouder Ton van Dorp.

Buurtzorg is een nieuw initiatief dat vroeger in veel buurten heel gewoon was: onderling contact en betrokkenheid bij elkaars wel en wee. Enkele organisaties hebben de handen ineengeslagen en zijn een project gestart om buurtzorg nieuw leven in te blazen. Met hulp van de gemeente, die het aanvragen van subsidie bij de provincie Zuid-Holland regelde. Idee achter het project is dat mensen die hulp van buurtbewoners nodig hebben, zelf vaak ook hulp kunnen aanbieden. Het project moet `hulpvraag' en `hulpaanbod' bij elkaar brengen. Voorbeelden van burenhulp zijn boodschappen doen, een knoop aannaaien, helpen met een gecrashte computer, de hond uitlaten, helpen met de administratie, de tuin aanharken of een fietsband plakken. Om het project te coördineren zijn contactpersonen buurtzorg aangesteld. Tijdens de bijeenkomst op 24 maart in Rehoboth (Achter de Kerk 7 in Stolwijk) geeft de organisatie uitleg over buurtzorg in Vlist en wordt er gestart met de uitwisseling van hulpvraag en hulpaanbod. Ook staat een optreden van een toneelgroep op het programma. De bijeenkomst begint om 13:30 uur en duurt tot ongeveer 16:00 uur. Wethouder Van Dorp hoopt op een volle zaal. "Ik heb begrepen dat de organisatie op dit moment al aardig wat mensen heeft geregistreerd, zowel hulpvragers als hulpaanbieders. Maar hoe meer inwoners meedoen, hoe beter." Voor meer informatie over de bijeenkomst of over het buurtzorgproject kunnen mensen contact opnemen met de organisatie (Pie Vlot, tel. 0182 ­ 341410 / Atie de Jong, tel. 0182 ­ 342884).


------------------------------------------------------- einde bericht -------------------------------------------------------