Gemeente Nederbetuwe


20 mrt 2007
Leer in een digibus omgaan met de computer!
Is www.nl ook voor u een raadsel?

Leer in een digibus omgaan met de computer!
De computer is in deze moderne tijd een handig en bijna onmisbaar hulpmiddel. Denk onder andere aan thuisbankieren, informatie opzoeken op het internet, brieven schrijven en printen, digitale fotobewerking en gratis contact in tekst of beeld en geluid met bekenden of onbekenden in binnen- en buitenland.

De cursussen
Kunt u er al mee omgaan? Openbare Bibliotheek Rivierenland biedt 55-plussers in de gemeenten Neder-Betuwe en Buren twee verschillende cursussen aan in een zogenaamde digibus. De cursussen zijn bestemd voor iedereen die weinig of geen ervaring heeft met de computer. In de basiscursus leert u in vijf lessen van 2,5 uur de basisbeginselen en
-vaardigheden van computergebruik, waaronder muisvaardigheden en tekstverwerking. In de vervolgcursus leert u in zes lessen internetten en e-mailen. Een cursus kost EUR 50,00, inclusief het praktische cursusboek van Addo Stuur. Als u lid bent van een van de bibliotheekvestigingen in Rivierenland of de bibliobus krijgt u per cursus EUR 10,00 korting!

De digibus
De bus heeft veertien computerwerkplekken. De bus staat tussen 23 april en 28 juni ook bij u in de buurt en is tevens toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De cursussen worden wekelijks op een vaste morgen of middag gegeven. De uiteindelijke ochtend of middag van uw cursus is afhankelijk van het aantal deelnemers en uw voorkeur.

Demonstratie
Om u in de gelegenheid te stellen kennis te maken met de bus en de ervaren docent, bent u binnenkort welkom tijdens de promotietour. U kunt in de bus een gratis training muis-vaardigheden volgen. Voor de demonstratie kunt u in de volgende dorpen in de digibus terecht:

Dodewaard: op zaterdag 24 maart van 10.00 tot 11.00 uur op de parkeerplaatsen bij de openbare bibliotheek, Wilhelminalaan 3. Opheusden: op zaterdag 24 maart van 12.00 tot 13.00 uur op de parkeerplaats bij de sporthal De Biezenwei, Fazantstraat 30. Kesteren: op zaterdag 24 maart van 14.00 tot 15.00 uur voor de Openbare Bibliotheek/ dorpshuis De Vicary/Basisschool het Kompas, Nedereindsestraat 27.
Buren: op zaterdag 24 maart van 16.00 tot 17.00 uur op de parkeerplaats van de Oude Kornebrug.

U kunt zich aanmelden voor de cursus, door op zaterdag 24 maart een aanmeldingsformulier op te halen in de digibus of deze aan te vragen bij het secretariaat van Bibliotheek Rivierenland, Kloosterstraat 3, 4001 NC Tiel. Tel.0344-639940.