Glitter en glamour tijdens Super Opkikkerdag

20.03.2007 / 15:50 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Stichting de opkikker

Stichting de opkikker

Op 24 maart 2007 wordt Center Parcs De Eemhof te Zeewolde 'omgetoverd' tot een gigantisch pretpark waar 50 gezinnen (ruim 225 personen), waarvan een van de kinderen langdurig ziek is, een Glitter en Glamour Super Opkikkerdag aangeboden krijgen van stichting De Opkikker in samenwerking met Stichting CliniClowns.

Ruim 80 relaties werken veelal belangeloos mee aan deze dag. Bungalows worden omgebouwd tot beautysalon, een politiepost met echte agenten en voertuigen, een prinsessenverblijf waar lakeien lessen etiquette verzorgen en waar koetsen af- en aanrijden, een griezelhuis en een kabouterbungalow. De CliniClowns verzorgen muziek, geven goochelles en laten de kinderen zien hoe zij vakantie vieren. De parkeerplaatsen worden in beslag genomen door een heuse skatebaan incl. professionele skaters. Hiernaast zijn er nog tal van andere activiteiten waaronder: het rijden met Rock en Roll oldtimers, klimmen met het Korps Mariniers, de brandweer helpen met blussen en het redden van katten uit de boom, Spuiten met een waterwerper, kok zijn, meewerken achter de kassa, rondritten met limousines, workshops sieraden maken, bowlen, vliegen met helikopters, meerijden met USA politieagenten, dansles krijgen van cheerleaders van de Amsterdam Admirals, duiken met echte uitrusting en nog vele andere spectaculaire activiteiten.

Dit alles wordt begeleidt door ruim 80 vrijwilligers van stichting De Opkikker en Talk en Vision BV. Alle partijen spannen zich een dag lang in om de gezinnen even uit de dagelijkse 'vaak harde' realiteit te halen en broodnodige ontspanning te bieden.

Om 16.00 uur wordt de dag afgesloten met een mini concert voor alle aanwezigen waaraan Laura Vlasblom & Desray, Djumbo en Johnny-go meewerken. Vervolgens is er nog een warm en koud buffet waarna de gezinnen onder begeleiding van een blaaskapel om 18.15 uur uitgezwaaid worden door alle vrijwilligers.

Nadere inlichtingen over de werkzaamheden van stichting De Opkikker op www.opkikker.nl Nadere inlichtingen over de werkzaamheden van Stichting CliniClowns: www.cliniclowns.nl