Gemeente Vlaardingen


Landelijke Opschoondag in Vlaardingen

21 maart 2007

Op 24 maart a.s. doet Vlaardingen mee aan de Landelijke Opschoondag. Op die dag steken vele vrijwilligers in vier wijken de handen uit de mouwen voor een schone leefomgeving. Wethouder Attema geeft samen met wijkmeester Robbie Komproe van Waterweg Wonen om 11.00 uur in de Babberspolder het startsein voor de actie.

Wijken
In de Babberspolder gaan leerlingen van scholen vanaf 11.00 uur in groepjes schoolpleinen schoonmaken. Ook de leden van 4 bewonersorganisaties helpen mee. Wijkbeheer gaat verschillende speelplekken een extra schoonmaakbeurt geven. s Middags, als de hele wijk weer spic en span is, worden talloze planten gepoot om alles een nog vrolijker aanzien te geven. In het Centrum wordt de Stationsstraat aangepakt. Leerlingen van twee scholen houden samen met bewoners daar een soort afvalwedstrijd. In de Westwijk is een schoonmaakestafette in 4 buurten en in Holy houden bewoners van de Luxemburgweg en Londenweg een veegactie.

Nederland Schoon
De Landelijke Opschoondag vindt plaats aansluitend op de Week van Nederland Schoon, die plaatsvindt aan het begin van het voorjaar: van 19 t/m 24 maart. In deze week organiseert de stichting in samenwerking met gemeenten activiteiten in verschillende gemeenten. De Landelijke Opschoondag is een initiatief van Nederland Schoon in samenwerking met het ministerie van VROM.