Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB

Landelijke ledenvergadering bij ANWB

Den Haag, 22 maart 2007

De ANWB houdt zaterdag 24 maart voor het eerst in de geschiedenis één landelijke ledenvergadering. Tijdens deze ledenvergadering bespreekt ANWB-hoofddirecteur Guido van Woerkom de stand van zaken binnen de vereniging. Deze vergadering wordt gecombineerd met een speciaal open huis bedoeld voor ruim 400 ANWB-vrijwilligers.

Op de dag is er uiteraard van alles te zien en te beleven. De Wegenwacht houdt een demonstratie met voertuigen. Er is onder meer een Volkswagen Touran, een lepelwagen en een motorfiets te zien. ANWB Golf is aanwezig. Verder zijn er een paar van de zuinigste personenauto's te zien, die in Nederland nu te koop zijn. ANWB-vrijwilligers krijgen rondleidingen bij de ANWB Alarmcentrale, de afdeling bewegwijzering en de afdeling waar dagelijks file-informatie wordt verzorgd. Er zijn workshops over onder meer innovatie in de historie van de bond en de manier waarop ANWB-rechtshulp werkt.

Verder is er een informatiemarkt waarop verschillende onderdelen van de ANWB zich presenteren. Bovendien kunnen de bezoekers in het ANWB-museum kennis nemen van de geschiedenis van de ANWB.


Noot voor de redactie;