TROS

Afdeling Marketing & Communicatie
Hilversum, 22-03-2007

Radio
TROS KAMERBREED
Uitzending zaterdag 24 maart
Radio 1 - 11.04 uur

MINISTER VAN MIDDELKOOP TE GAST
IN TROS KAMERBREED

TROS KAMERBREED richt zaterdag 24 maart de blik op Nederland en de rest van de wereld. Te gast zijn twee nieuwe bewindspersonen: minister Van Middelkoop van Defensie en staatssecretaris Timmermans van Europese Zaken.

Eimert van Middelkoop (ChristenUnie) zat jarenlang in de Eerste en Tweede Kamer waar hij zich o.a. met buitenlands beleid bezighield. Deze week bracht hij zijn eerste bezoek als minister aan Afghanistan, een van de zwaarste en gevaarlijkste missies van het Nederlandse leger. Wat kunnen de militairen van hun nieuwe minister verwachten? En wat betekent het voor de ChristenUnie om deel uit te maken van de regering? In TROS KAMERBREED een gesprek over oorlog en vrede, strijdbaarheid en christelijke politiek.

Frans Timmermans (PvdA) woonde als kind onder meer in Parijs, Brussel en Rome. Ook als volwassene woonde hij in verschillende Europese landen. Na het Kamerlidmaatschap is hij nu staatssecretaris van Europese Zaken. Hij was een van de mede-opstellers van de Europese Grondwet, die door een meerderheid van de Nederlanders werd afgewezen. Als staatssecretaris mag hij zich de komende jaren buigen over een oplossing van dat probleem. Kees Boonman en Margriet Vroomans praten in TROS KAMERBREED met Timmermans over de toekomst en de uitdagingen van de Europese Unie.

Presentatie: Margriet Vroomans en Kees Boonman.

Voor meer informatie: www.troskamerbreed.nl