AutoRai

De nieuwe BMW 5 Serie: nieuwe graad van perfectie

(1/9/2007)
Op 24 maart staat de nieuwe BMW 5 Serie bij de Nederlandse BMW-dealers. Zowel de BMW 5 Serie Sedan als de BMW 5 Serie Touring zijn op talloze onderdelen aangepast, waardoor uiterlijk, rijgedrag en het comfort een nieuwe graad van perfectie bereiken. Uiterlijk zijn zowel de 5 Serie Sedan als Touring herkenbaar aan een opgefrist design waarin de herkenbare ronde koplampen en achterlichtunits schuilgaan achter nieuwe, heldere lenzen. Chromen accenten en lichte contouren benadrukken de zelfverzekerde, sportieve stijl van de traditionele koploper in het zakelijke segment.

Ook het interieur is op diverse punten aangepast, met nieuwe vormen, hoogwaardiger materialen en een verder verbeterd bedieningscomfort. Zo is het innovatieve iDrive bedieningsconcept nu gebruiksvriendelijker dan ooit tevoren, dankzij acht vrij programmeerbare voorkeuzetoetsen. Andere voor dit segment unieke hulpsystemen, zoals het Head-Up Display, Active Steering, Adaptive Cruise Control en Active Cruise Control met Stop & Go functie bieden een belangrijke toegevoegde waarde voor het vergroten van het rijcomfort en de veiligheid.

Bij zijn introductie is de nieuwe BMW 5 Serie leverbaar met negen verschillende motoren, deels volledig nieuw en deels verbeterde versies van bestaande krachtbronnen. De top van het motorenpalet wordt gevormd door de 4,8 liter V8 van de BMW 550i, terwijl de reeks dieselmotoren voor de BMW 535d, BMW 530d en BMW 525d zorgen voor aansprekende prestaties in het dieselsegment. Alle motorvarianten zijn voorzien van de laatste technologische innovaties om brandstofverbruik en emissie tot een minimum te beperken. Zo kan de handgeschakelde zesversnellingsbak worden vervangen door een optionele zestraps automatische transmissie of een Automatische Sporttransmissie. Dankzij de moderne techniek in deze transmissiesystemen wordt de brandstofefficiency van de diverse motoren aanzienlijk verbeterd.