Provincie Groningen

Groningen GS subsidiëren Kwartiermakersfestival van GGz Groningen 27 november 2006

Het college van GS wil 10.000 euro subsidie verlenen aan GGz Groningen voor het Kwartiermakersfestival dat van 24 maart tot en met 1 april 2007 in Groningen zal plaatsvinden. Het Kwartiermakersfestival wil 'kwartier (ruimte) maken' in de samenleving voor mensen met een psychiatrische achtergrond.

Naast professionele film-, muziek- en theaterproducties op het snijvlak van kunst en psychiatrie, leveren de patiënten ook een bijdrage aan de uitvoering van het festival en zijn zij betrokken bij de organisatie. De organisatie wil een zo veelzijdig mogelijk festivalprogramma aanbieden voor een zo breed mogelijk publiek. De GGz wil met positieve aandacht bijdragen aan de toename van openheid, begrip en acceptatie rond psychiatrische patiënten.

Omdat het festival zowel raakvlakken heeft met welzijn als cultuur, wil het college het subsidiebedrag voor de helft ten laste laten komen van het Aktiviteitenkrediet Welzijn, voor de resterende 5.000 euro wordt een beroep gedaan op het Stimuleringsfonds Kunst en Cultuur. Het voornemen van GS wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de leden van Provinciale Staten.

28 november 2006