Eerste Nationale Pannenkoekdag

Kukler healthcare com.

NieuwePannekkoe..

Schoolreisje.JPG

Eerste Nationale Pannenkoekdag

Tefal verzamelt speelgoedberen op basisscholen voor kinderen in Bosnië

Veenendaal - Op 24 maart 2007 wordt voor het eerst in ons land de Nationale Pannenkoekendag gehouden. Deze nationale dag (op de vierde zaterdag van maart) zal een jaarlijks terugkerend evenement worden en is het idee van Tefal dat 40 jaar bestaat. Dit jubileum grijpt zij aan om de vierde zaterdag van maart uit te roepen tot de dag waarop iedereen gezellig samen pannenkoeken bakt. Lekkere recepten, leuke weetjes, acties en andere informatie is te vinden op de speciale website www.pannenkoekdag.nl. In de weken voorafgaand aan Pannenkoekendag introduceert Tefal een unieke, tijdelijke pannenkoekpan met berenvorm, speciaal ontwikkeld voor kinderen die het natuurlijk geweldig vinden om een pannenkoek op hun bord vinden in de vorm van een goedmoedige berenkop.

Jubileumgift voor Berenbos
Pannenkoekdag zal in dit debuutjaar dan ook in het teken staan van de beren. Ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum heeft Tefal besloten 10.000 euro te schenken aan Ouwehands Dierenpark en Alertis, de stichting voor beer en natuurbescherming. Het geld is bestemd voor het Berenbos in Ouwehands Dierenpark in Rhenen waar circus- en dansberen uit Europa tot rust komen na een vaak pijnlijk berenleven. De check zal op pannenkoekdag worden uitgereikt door de populaire Bionda uit de kinderserie ZOOP, waarvan de opnames plaatsvinden in deze dierentuin.

In aansluiting hierop vindt de BEREN VOOR BEREN actie plaats. Leerlingen van honderden basisscholen zamelen in de weken voorafgaande aan de Nationale Pannenkoekdag, door hen zelf beschikbaar gestelde speelgoedberen in die bestemd zijn voor hun leeftijdgenoten in Bosnië. De basisschool die de meeste speelgoedberen inzamelt krijgt als hoofdprijs een geheel verzorgde schoolreis naar Ouwehands Dierenpark; de andere prijzen bestaan o.a. uit een Pannenkoekdag op het schoolplein, waarbij ZOOPIES de pannenkoeken bakken.

Het transport van de speelgoedberen voert in Bosnië naar basisscholen, internaten en vluchtelingenkampen. De actie wordt ondersteund door Pax Kinderhulp, de organisatie die jaarlijks kinderen uit onder meer Bosnië naar Nederland haalt om hier drie weken lang bij gastgezinnen te worden ondergebracht.
In Ouwehands Dierenpark wordt op 24 maart de Beren-Express met alle ingezamelde beren uitgezwaaid door ZOOP-ster Bionda en nog honderden andere kinderen. Het startsein voor het transport van de Beren-Express wordt gegeven door Fuad Sabeta, de ambassadeur van Bosnië en Herzegovina.

Tefal in elk huishouden
In 40 jaar tijd is Tefal uitgegroeid tot een onverwoestbaar merk, groot geworden door het uitvinden van de bekende anti-aanbaklaag. Maar Tefal heeft nog veel meer slimme producten bedacht, zo is zij uitvinder van de waterkoker en de stoomgenerator. In de westerse wereld zijn er waarschijnlijk maar weinig huishoudens te vinden waar Tefal geen trouwe dienst doet. En ook in de semi-professionele keukens viert Tefal hoogtij sinds er een professionele lijn werd ontwikkeld waaraan de bekende Engelse TV-kok Jamie Oliver zijn naam heeft verbonden.

Noot voor de media
Meer informatie is verkrijgbaar bij: Hanneke van Rooij, product manager Tefal: 0318-582424 of 06-45735224, of Gerard Voituron, voorlichting, 06-22523195. De bijgevoegde illustraties zijn copyrightvrij.