Ingezonden persbericht


----------

vrijdag 9 maart 2007

The Bombay Connection

Special-FX is de naam van een nieuwe reeks avontuurlijke avonden in de Nederlandse poppodia. Naast 'gewone' concerten gebeurt er namelijk veel meer in de poppodia. Special-FX staat garant voor een spannende, nieuwe avond. Met een mix tussen popmuziek en andere cultuuruitingen als theater, film, poetry maar ook tussen zeer diverse muziekstijlen. Verrassend en niet mainstream. Met het keurmerk Special-FX (SPFX) weet je als bezoeker wat je te wachten staat... of eigenlijk juist helemaal niet... want Special-FX is elke keer weer anders! Maar altijd eigenzinnig, avontuurlijk en van topkwaliteit.

Special-FX is een samenwerkingsverband van de poppodia en het Nationaal Popinstituut en wordt ondersteund door het FPPM. Het project is in 2006 opgezet door de VNPF.

The Bombay Connection wekt vanavond op het podium het geluid uit het India van de jaren 70 tot leven. Razende achtervolgingen, sentimentele liefdesscènes, kartonnen special effects en vooral heel veel muziek. Het zijn de vaste ingrediënten van de Bollywood-cinema. Weinigen realiseren zich hoe funky Bollywood was in de jaren 70. Uit de kelders van Bombay heeft Arling (van Arling & Cameron) een goudmijn aan grooves naar boven gehaald. Ze spelen een live soundtrack bij Bollywoodfilm Surakksha met sitar, tabla, bas, drums, keyboard, sax en fluit bijgestaan door draaitafelwonder Kypski en Theramin speler Jan Klug. Surakksha is een cult classic uit 1977 met als belangrijkste karakter een zekere Gun Master G9 in een soort James Bond-achtig verhaal, waarin de held vecht als Bruce Lee en danst als John Travolta.

Wat natuurlijk niet kan ontbreken aan een Bollywood avond zijn dansers. Sujata Goel en Tarek Halaby dansen "Disco Dancer", genoemd naar de gelijknamige Bollywood film uit 1982. En alsof dat nog niet genoeg is kun je de rest van de avond door grooven en swingen op de beste, meest funky plaatjes en rare tunes uit de collectie van Bollywood maniakken Edo Bouman en DJ Johanz.

Als extraatje staat vanavond in het café Viva lost Vegas. En niet zomaar een extraatje. 50's & 60's Vegas Grind, Twisted ballroom, Sinatra rockers, Tiger Diva's, Hammond instrumentals, Boogaloo smashers, Exotica and high intensity Striptease suspense. Low society Nightclub ambiance for desperate lipstick on your collar mannen in vaalgrijze pakken, foute sigaren, natte bovenlippen en sweethandjes . Favourite hang-out for menthol smokin', high-heel panther-print ladies met confronterend décolleté en a rockin' taste of nasty cliffhanger music. En...low price high experience cocktails gepresenteerd door het charmante Hipshakin' Cocktail Trio. Toucher du disque: Roccalberti & Senor Alberto

Datum: zaterdag 24 maart 2007
Aanvang: 23.00
Toegang: ¤ 10,-
Locatie: WaterFront
Meer info: www.waterfront.nl / www.bombay-connection.com / www.special-fx.nl

----------
voor de redactie
Voor meer informatie en of rechtenvrij beeldmateriaal kunt u contact opnemen met de afdeling communicatie.

Valesca Mulder (medewerker communicatie)
publi@waterfront.nl / 010-2010980

----------

--
WaterFront publiciteit: Valesca Mulder
publi@waterfront.nl
http://www.waterfront.nl/
Boompjeskade 15 - 3011XE Rotterdam - Nederland
tel. kantoor 010-2010980
(ik ben op ma, di & do aanwezig op kantoor)