Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

zaterdag 24 maart:
Sneeuwpret bij feestelijke naamsonthulling uitkijkheuvel

BARENDRECHT (vrijdag 16 maart 2007) ­ Wethouder Bas Nootenboom (Ruimtelijke Ordening) ver- richt op zaterdag 24 maart om 10.00 uur de feestelijke straatnaamonthulling van de uitkijkheuvel in Barendrecht-Carnisselande. Speciaal voor deze onthulling wordt op een deel van de berg echte sneeuw aangebracht. Jong en oud zijn op 24 maart van harte welkom. Kinderen kunnen die dag on- der begeleiding van een volwassene op de slee van de berg afglijden.

Vrijwel iedereen in Barendrecht weet de uitkijkheuvel in de Jan Gerritsenpolder bij de Gaatkensplas te vin- den. Het was dan ook niet makkelijk om een naam voor deze markante plek te verzinnen. Reden voor de Bewonersorganisatie Carnisselande (Boca) om een prijsvraag uit te schrijven. Deze prijsvraag heeft de `win- nende' naam opgeleverd. De straatnamencommissie bracht hierover vorig jaar een positief advies uit, dat door het college van burgemeester en wethouders is overgenomen. De Boca heeft wethouder Nootenboom gevraagd de bijbehorende prijs zaterdag aan de winnaars te overhandigen. Dit gebeurt direct na de feestelij- ke naamsonthulling.

Ondanks de warme winter is het voor ijs- en sneeuwliefhebbers goed toeven in Barendrecht. In december kon men naar hartelust schaatsen op de ijsbaan op het Binnenhof. Volgende week zaterdag is iedereen van harte welkom op de uitkijkheuvel in Carnisselande. Na de feestelijke naamsonthulling is het naar verwach- ting mogelijk om tot 16.00 uur te sleeën op de sneeuwpiste. De toegang is gratis! Kinderen worden uitslui- tend onder begeleiding van een volwassene toegelaten en sledes moeten door de gebruikers zelf mee wor- den genomen. Het gebruik van ski's en snowboards is niet toegestaan. Vrijwilligers houden toezicht op het gebruik van de piste. Zeeverkennersgroep Brandaen zorgt tegen een kleine vergoeding voor winterse versnaperingen.

Dit evenement wordt door Boca georganiseerd in samenwerking met de gemeente Barendrecht. Deelname is voor eigen risico. Bezoekers wordt verzocht zo veel mogelijk lopend of met de fiets te komen. Auto's kun- nen geparkeerd worden bij de 'Carnisse Grienden', nabij de Koedoodhaven. Verder is het mogelijk om te parkeren bij het infocentrum Carnisselande/Portland of bij discotheek Yellow.

Noot voor de pers,