Ingezonden persbericht


EINDHOVEN, 15 maart 2007

Laatste editie Viri van het seizoen 2006/2007

Er komt weer een nieuwe Viri aan! Dit keer vindt het minifestival plaats op 24 maart 2007 van 20.30 - 2.00 uur in het Temporary Art Centre (TAC) aan de Vonderweg in Eindhoven (tegenover het Philipsstadion). De entree voor deze avond is E 5,00. De programmering is verassend, vernieuwend en typisch Viri. Deze keer hebben we optreden en werken van o.a. ViezeVerza (hiphop), Durk Attaturk (rock/electronica), Daytona Super Six (metal), Perestroika Soundsystem (Oosteuropese feestmuziek), neWax (ADHD rock), Miriam Temme (beeldende kunst), Jos Broeders (beeldende kunst) en De Mugwups (literair genootschap). De vorige editie was uitverkocht, wij raden de bezoeker dan ook aan om er op tijd bij te zijn.

Viri wil altijd haar bezoekers verrassen en het onbekende voorschotelen. Zo herbergt het huidige Rusland een grote hoeveelheid muziek die onze Westerse oren nog niet kennen. Tijs Oliemeulen en Tom Ketelaar maakten in de Oeral kennis met het muzikale erfgoed van het echte Rusland. Onder de noemer "Perestroika Sound System" brengen zij deze Russische en Oost-Europese partymuziek naar Nederland.

Niet Russisch, maar de taal van de straat is de inspiratiebron voor Jos Broeders. Op Viri toont hij een literaire installatie gebaseerd op het thema "Straattaal". Dit doet hij in samenwerking met literair genootschap De Mugwups. Dit genootschap brengt op Viri een programma dat zij speciaal voor de installatie van Broeders geschreven hebben.

###

Over Stichting Virus
Stichting Virus is een non-profit organisatie, die al zo'n 15 jaar bestaat door de inzet van 80 enthousiaste jongeren die vrijwillig meehelpen met de organisatie. Het doel van Stichting Virus is het verspreiden en vergroten van het culturele bewustzijn van jongeren van 16 jaar en ouder. Dit doel streeft Stichting Virus na door jaarlijks het Virus Festival te organiseren, een festival met een capaciteit van 8000 bezoekers. Het programma van Virus Festival bevat allerlei kunstdisciplines, zoals muziek, literatuur, film, beeldende kunst, theater en dans. Er zijn meer dan 50 acts en artiesten welke geselecteerd zijn met het doel een zo breed mogelijke groep jongeren aan te spreken. In het verleden heeft het Virus Festival acts als Kane, Krezip, Moloko, Scapino Ballet en Hans Teeuwen op het podium gehad. In 2005 is het Virus Festival tot leukste stadsevenement van Nederland verkozen. Voor meer informatie kunt u terecht op ons persportaal op: www.virus.nl/pers



Ingezonden persbericht