Ingezonden persbericht


N O O R D E R K E R K C O N C E R T E N

Amsterdam, 19 maart 2007

PERSBERICHT

Exotische klankkleuren in de Noorderkerk

Op zaterdag 24 maart a.s., aanvang 14.00 uur, treedt het Romeo Kwartet op in de Noorderkerk te Amsterdam met een programma vol contrasten en klankkleuren. Het strijkkwartet van Claude Debussy is een van de eerste werken waarin Debussy zijn impressionistische stijl volledig heeft gevonden en het Strijkkwartet nr. 8 (1967) van de Australische componist Peter Sculthorpe past uitstekend in dit programma met de bijzondere klankschilderingen en imitaties van exotische instrumenten die hierin zijn verwerkt.

Het Romeo Kwartet behoort tot de eerste lichting van de Nederlandse StrijkKwartet Academie en werd gecoached door beroemde kwartetten als het Amadeus Kwartet, het Alban Berg Kwartet en het Borodin Kwartet. Het ensemble was prijswinnaar van o.a. het Vriendenkrans Concours en de prestigieuze 'Melbourne International Chamber Music Competition'. In 2005 won het Romeo Kwartet de Mees Pierson Award, een prijs voor het beste Nederlandse ensemble in de serie 'Jonge Nederlanders' van het Concertgebouw.

Zaterdag 24 maart, 14.00 uur:
Romeo Kwartet
Cindy Albracht-viool
Jurjen Soeting-viool
Barbara Holicka-altviool
Maike Reisener-cello

Mozart - Strijkkwartet KV 428,
Sculthorpe - Strijkkwartet nr.8
Debussy - Strijkkwartet in g klein.

Toegangsprijs: ¤ 10,- / ¤ 9,- (CJP, stadspas, 65+) Kaartverkoop/reserveren bij het AUB, 0900-0191,
via Noorderkerkconcerten: 020 6203119 / info@noorderkerkconcerten.nl of vanaf 45 min. voor aanvang bij de kassa van de Noorderkerk (voorzover voorradig).

Voor meer inlichtingen: Stichting Noorderkerkconcerten, Jurriaan Röntgen, telefoon 020-6203119, info@noorderkerkconcerten.nl

Voor het complete programma van de serie Noorderkerkconcerten zie: www.noorderkerkconcerten.nl