Ingezonden persbericht


UITNODIGING/PERSBERICHT

Op zaterdag 24 en zondag 25 maart a.s. presenteert Kunstgalerie Artxcel in Hotel Gorinchem een expositie met liefst 100 originele schilderijen en zeefdrukken van kunstenaar NICO VRIELINK (Reusel (NB),1958) tegen speciale prijzen die ver beneden de galerieprijs liggen. Ook van zijn vrouw en kunstenares JEANE VRIELINK zijn diverse sculpturen aanwezig tegen bijzonder voordelige prijzen.

Deze groots opgezette tentoonstelling is een unieke kans om één van de grootste Vrielink-collecties uit de periode van 1985 tot heden in Nederland te bewonderen.

Openingstijden: zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Toegang gratis.

Ruime gratis parkeergelegenheid.

Adres: Hotel Gorinchem

Van Hogendorpweg 8-10
4204 XW Gorinchem

Tel. (0183) 622400

Een belangrijke inspiratiebron van deze rasartiest is zijn beeldschone vrouw en vaste model Jeane van wie hij in vijftien jaar tijd vele schilderijen heeft gemaakt. Vrielink woont momenteel op het Indonesische eiland Bali waar hij de rust en inspiratie vindt voor zijn stijlvol en indrukwekkend oeuvre dat het moderne leven perfect weerspiegelt. Tegenwoordig gebruikt hij vooral olieverf op doek en is zijn werk gedetailleerder uitgewerkt. Uitgangspunt van Vrielink is om het gezicht van zijn gemodelleerde vrouw in alle perfectie weer te geven om vervolgens de rest van het lichaam, het decor en de algemene afwerking hierop steeds wisselend, van donker naar helder, aan te passen. Veel van zijn toegewijde werken zijn bezield door de Oosterse mystiek met een serene, fijnzinnige verstilling van de innerlijke gedachtenwereld. Op de kleding van zijn model Jeane staan steevast Oosterse motieven afgebeeld. Voor de afwerking maakt Vrielink gebruik van 23-karaats goudblad dat hij manueel in stukjes van acht bij acht centimeter aanbrengt. Hij signeert zijn werk met een eigen waarmerk met daarnaast twee originele Oosterse stempels; een stempel met de handtekening van de kunstenaar en een stempel in oud-Chinees met een diepere filosofische betekenis van het Vrielink-anagram, namelijk vrij man.

Nico Vrielink is uitgegroeid tot een mondiaal gewilde artiest en zijn schilderijen zijn vertoond op vele exposities over de gehele wereld; zowel in Europa, Amerika, Azië en in Indonesië. Inmiddels zijn er 6 kunstboeken over zijn werk verschenen. Een unieke kans om in Gorinchem kennis te maken met zijn fraaie kunst!

Graag tot ziens op 24 en 25 maart a.s.!

Met vriendelijke groet,

Artxcel,

Meer informatie: www.artxcel.com

E-mailadres : info@artxcel.com

Telefoon: 010-4586805

Mobile: 06-555 222 90