Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Renger maakt A1GP racedebuut

MEXICO CITY, 21 MAART 2007 - Renger van der Zande wacht dit weekend een nieuwe uitdaging. Na weer een imponerende F3 test met Prema Power op Hockenheim maakt de Nijmegenaar aanstaande zondag zijn A1GP racedebuut. Op het Mexicaanse 'Autodromo Hermanos Rodrigues' rijdt Renger dit weekend namelijk niet alleen de rookie tests maar verdedigt hij ook de Nederlandse kleuren in de kwalificatie en de sprintrace.

Terwijl een hongerige Renger zich in de afgelopen weken druk heeft voorbereid op zijn F3 Euro Series debuut, krijgt hij van teambaas Jan Lammers nu ook de kans om zijn talent op een mondiaal platform te tonen. Op de 4,42 kilometer lange baan in Mexico City wil Renger samen met zijn nieuwe engineer Tim Wright en Jeroen Bleekemolen vechten voor topposities.

Maar niet alleen figuurlijk reiken Renger's ambities tot grote hoogtes. Het bochtige en hobbelige circuit bevindt zich namelijk op een hoogte van maar liefst 2285 meter boven zeeniveau. Door het technische karakter van de baan in combinatie met het geringe zuurstofgehalte belooft de race uiterst uitdagend te worden. Renger is in ieder geval helemaal topfit. Naast de tests met Prema Power heeft hij de afgelopen weken weer keihard aan zijn conditie gewerkt. Renger kan dus niet wachten tot het weekend begint.

RENGER: "Ik ben er helemaal klaar voor. Na acht rookie tests weet ik wat me te wachten staat. In de kwalificatie wil ik vol aanvallen en in de sprintrace maximaal scoren. Jeroen mag het dan afmaken in de hoofdrace. Ik ben onwijs gemotiveerd. Dit is een superkans, waar ik Jan Lammers graag voor wil bedanken. Ik zal hem met beide handen grijpen!"

NIEUWS en FOTO worden u aangeboden door Insight F1 Motorsport Report i.s.m. A1 Team Nederland. Bezoek voor meer informatie www.rengervanderzande.com of contacteer Jeroen Vermeeren (media@insightf1.com; +31 621 541 564)