Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Zaterdag 24 maart Arabo-FRiezendag

22/03/2007

Lunteren, 22 maart 2007
Op zaterdag 24 maart vindt de 3e Arabo-Friezendag plaats in het fraaie nieuwbouw paardencentrum van "De Nieuwe Heuvel", (Follmer) aan de Veenstraat te Lunteren.

Er wordt begonnen om 11:00 u met de Algemene Ledenvergadering van het recentelijk Europees erkende Arabo-Friezen Stamboek.

Rond 12:30 is er pauze met broodjes en drankjes en om 13:30 zal er een presentatie zijn van de meeste goedgekeurde dekhengsten. Ieder dekstation mag de hengst voorstellen in de discipline naar eigen keuze. We zullen dus een Kür op muziek zien, hengsten onder zadel, in mendressuur aanspanning en zelfs in het vierspan van het wereldberoemde menteam Schrijvers-Aerts, die Arabo-Friezen al 14 jaren uitbrengen in de internationale mensport op WK en WEG niveau en met dermate succes, dat ze de laatste 5 jaren steeds bij de top-10 teams ter wereld behoorden.

Dat het Arabo-Friese paard ook een enorme potentieel heeft in de dressuur onder zadel is nog minder bekend omdat er gewoon nog onvoldoende volwassen paarden zijn. Maar dat verandert snel. Er is een enorme groei in deze fokkerij, jaarlijks worden er al 4-500 geboren en met name in de exportlanden is er veel animo, zodanig dat er al dochterverenigingen bestaan in Duitsland, Frankrijk, Spanje en Amerika.
Bron: Jan Driessen