Ingezonden persbericht


A1 Team Nederland legt goede basis voor weekend op eerste dag A1GP Mexico

Mexico City, 23 maart 2007

De eerste dag is voor A1 Team Nederland, ondanks motorische pech in de eerste vrije training vanmiddag, goed verlopen. Het team was in staat om de nodige vooruitgang te boeken met de set up van de auto en liet zien competitief te zijn.Renger van der Zande begon vandaag met de Rookie sessie van twee keer 25 minuten. In probleemloze sessies zette Van der Zande A1 Team Nederland op een achtste plek in de eerste helft en wist zich te verbeteren in de tweede sessie, waarbij hij met een snelste tijd van 1'29.840 vierde werd. Het was voor Renger de eerste keer op het 4,4 km lange circuit. Morgen begint het echte werk voor de A1 Team Nederland Rookie, wanneer hij voor het eerst de kwalificatie zal gaan rijden.

Jeroen Bleekemolen ging vanmiddag naar buiten voor zijn eerste en ook enige training van dit weekend, voordat hij op zondagmiddag instapt voor de A1GP Hoofdrace. Bleekemolen liet meteen zien snel te zijn en stond halverwege de sessie ook tweede, maar motorische pech dwong de A1 Team Nederland coureur de pits op te zoeken. Daarmee kende de sessie voor het team een vroegtijdig einde. Uiteindelijk eindigde A1 Team Nederland als vijfde, drie tiende achter Nieuw Zeeland.

Renger van der Zande was positief over de eerste dag; "Het ging goed. Ik denk dat we stap voor stap in de goede richting komen. De Rookie sessie was al een goede start, we konden gelijk al wat goede aanpassingen in de set up doorvoeren. Dat hebben we bij Jeroen ook direct voort kunnen zetten. We hebben een heel competitieve auto. Het was alleen jammer dat Jeroen halverwege de sessie moest stoppen, dat kost toch wat tijd voor meer set up verbeteringen. Ik denk dat we een goede basis hebben voor het weekend. Ik kan morgen nog wat kilometers maken voordat ik echt aan de bak moet. Het zou echt te gek zijn als er dit weekend ook een mooi resultaat uitkomt. De baan is best wel apart, je hebt eigenlijk maar drie echte rempunten. De rest is allemaal vloeiende bochten en rechte stukken. Het is zeker een leuke baan met een paar typische bochten waar je met de juiste set up veel kan winnen en ik denk dat we weten waar dat zit".

Jeroen Bleekemolen was tevreden, maar was natuurlijk minder blij met de pech halverwege de sessie; "Het ging fantastisch, we waren gewoon halverwege de sessie de snelste op de baan. We stonden weliswaar tweede, maar Duitsland had vanochtend al gereden en meer uit de nieuwe banden gehaald in het begin van de tweede sessie toen ik de baan nog moest leren kennen. Er zat ook nog veel meer in de auto en toen ging na een half uur helaas de motor kapot. Waarschijnlijk was het een elektronisch probleem. Dat is voor mij echt vervelend omdat ik nu heel weinig gereden heb. We waren ontzettend competitief en dan is het balen dat je niet door kan gaan. Het is zondagmiddag instappen en zoals ik gisteren al zei, waar ik ook moet starten, we hebben weer laten zien dat we bij de top zitten en daar wil ik ook gewoon finishen. Of ik daarvoor mensen moet inhalen of niet maakt niet uit. We gaan ervoor".

Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar info@A1teamned.com

Rechtenvrij beeldmateriaal is beschikbaar op www.A1teamnedfoto.nl