NEN


GIW installatie-eisen in de praktijk

vrijdag 23 maart 2007, 14:58

De eisen die het Garantie Instituut Woningbouw (GIW) stelt aan de installatietechniek in woningen die onder zijn garantie worden verkocht, zijn begin dit jaar uitgebreid. De eerste praktijkervaringen met deze bovenwettelijke installatie-eisen zijn inmiddels opgedaan. Daarom houdt het kennisinstituut voor de installatiebranche ISSO hierover op 3 april 2007 een landelijke informatiebijeenkomst.

ISSO wil de bezoekers van de bijeenkomst antwoord geven op allerlei vragen die in de praktijk zijn ontstaan. Het programma is er niet op gericht diep in te gaan op allerlei technische details. Uitgangspunt van de dag is de installatietechnische consequenties van de nieuwe eisen op basis van de eerste praktijkervaringen te bezien. Daartoe is een panel van deskundigen aanwezig om vragen vanuit de zaal te beantwoorden.
Op het programma staan onder meer:

- een inleiding door J. Gieskens, Bouwend Nederland;
- waarom aanscherping van de GIW-eisen door J. Fiechter, GIW;
- hoofdlijnen van de technische eisen door J. Aerts, ISSO;
- toepassing van de eisen voor ventilatie-installaties door H. Valk, Adviesburo Nieman;

- toepassing van de eisen voor verwarming door J. Aerts, ISSO;
- toepassing van de eisen voor tapwaterinstallaties door C. Hordijk, installatiebedrijf Trijselaar Vermeer;

- de juridisch en economische aspecten van de eisen door H. Marcus, GIW.

De bijeenkomst is gericht op onder meer installateurs, adviseurs, opdrachtgevers, architecten, projectontwikkelaars en bouwondernemers. Deze vindt plaats op dinsdag 3 april van 12.00 tot 17.15 uur in De Doelen in Rotterdam.

Aanmelden kan op www.isso.nl