Politie Drenthe

Zaterdag

Assen, 24-03-2007

Aanrijding fietsers met letsel

ZUIDLAREN Een 75-jarige inwoner van Zuidlaren raakte vrijdagmiddag gewond bij een aanrijding op de Annerweg. Toen de man haalde een 12-jarig fietsend meisje uit Anloo in wilde halen sloeg zij plotseling linksaf de Artillerielaan in. De fietsers botsten tegen elkaar waarbij de man ten val kwam. Hij moest zich met hoofdletsel onder doktersbehandeling stellen. (07-124001)

Eenzijdig ongeval
EMMEN Vrijdagavond raakte een 36-jarige automobilist uit Emmen gewond bij een aanrijding op de Houtlaan. De man verloor in een bocht de macht over het stuur en botste frontaal op een boom. Hij werd met onbekend letsel overgebracht naar het scheperziekenhuis in Emmen. (07-124082)

Politie rolt hennepplantages op
DROGTEROPSLAGEN Vrijdagmiddag trof de politie in twee loodsen aan de Drogteropslagen 3 hennepplantages aan. In totaal werden ruim 1000 planten aangetroffen en inbeslaggenomen. Samen met de voor de kwekerijen benodigde apparatuur werden deze vernietigd. Medewerkers van Essent constateerden dat de stroomillegaal werd afgenomen. De eigenaar van de loods zal binnenkort gehoord worden. (07-123366)

Politie controleert verkeer en milieu
ASSEN Vrijdag werd in en om Assen gecontroleerd op verkeer en milieu. 11 niet handsfree bellers werden bekeurd. Verder werd er bekeurd voor kleven met auto op voorganger(1x), voetganger niet voor laten gaan bij vop(2x), door rood licht rijden(1x), loszittende en vallende lading op aanhanger en weggooien rommel uit rijdende auto(1x). (07-124037)

Politie houdt fietsendief aan

ASSEN Een 19-jarige Assenaar is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden als verdachte van fietsendiefstal. De politie zag de man in het Museumlaantje een geparkeerde fiets pakken en daarmee richting Oostersingel lopen. Toen de politie hem wilde controleren had de man de fiets achter een boom gezet en kon geen goede verklaring hier voor geven. Nadat de politie door een omstander gewezen werd op het feit dat de man kort daarvoor ook al een fiets had weggenomen en weggegooid, werd de man aangehouden en ingesloten. De politie stelt een onderzoek in. (07-124117)

Politie betrapt brooddieven op heterdaad
EMMEN In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie twee 16-jarige Emmenaren aangehouden. De knapen worden er van verdacht brood, dat kort daarvoor buiten bij een supermarkt aan de Noordbargerstraat geleverd was, weggenomen te hebben. De knapen zaten in een bushokje aan de Hondsrugweg en de rijbaan voor het duo was bezaaid met croissants. Het spoor van broden leidde uiteindelijk naar de supermarkt. Daar bleek dat het verpakkingsmateriaal dat over de rekken, waarin de broden lagen, vernield was. Ook hier was de weg bezaaid met broden. De knapen zijn ingesloten. (07-124145)

Vrouw aangerand
HOOGEVEEN Een 48-jarige inwoonster van Hoogeveen is vrijdagmiddag omstreeks 17.15 uur door een onbekende man aangerand. De vrouw werd in een brandgang achter de Fleminghof door de man beetgepakt en bij haar borsten gegrepen. Toen de vrouw om hulp riep nam de man de benen. Het gaat om een man van ongeveer 30 jaar oud met een tenger postuur, lengte ongeveer 1 meter 80, donkere ogen, zwart krullend of golvend haar en een licht getinte huidskleur. Hij droeg een donkerblauwe stoffen jas, zwarte shawl, donkere broek en camelkeurige schoenen met platte had. Getuigen kunnen bellen met 0900 8844. (07-124066)

Woningbrand
RUINERWOLD Vrijdagavond, rond middernacht, brandde een woning aan de Westereinden van binnen volledig uit. Een getuige zag dat er vlammen uit de schoorsteen kwamen en ging ter plaatse. Ook in de woning zag de man brand waarna hij de woning in liep en de slapende bewoners, echtpaar met vijf kinderen, wist te wekken. Samen met de brandweer konden deze met moeite uit de brandende en rokende woning gehaald worden. (07-124119)

Politie bekeurt alcomobilist
ASSEN In de nacht van vrijdag op zaterdag liep een 27-jarige Assenaar tegen de lamp. De man reed onder invloed in zijn auto over de Zuidersingel toen hij door de politie gecontroleerd werd. Hij blies 410 ug/l en werd bekeurd. (07-124149)

Politie houdt verdachte met vuurwapen aan

MEPPEL De politie heeft na verkregen informatie tijdens onderzoek in een woning aan de Voorstraat een vuurwapen aangetroffen. De 36-jarige bewoner en eigenaar werd aangehouden en ingesloten. De politie stelt een onderzoek in. (07-115296)

Woninginbraak

EMMEN In de nacht van vrijdag op zaterdag vond een inbraak plaats in een woning aan de Meerstraat. Door een slot van een toegangsdeur te vernielen kon de dader binnen komen. De buit bestond uit twee mobiele telefoons, geld en een bordeaux-rode bedrijfsauto, merk Volkswagen, type transporter met het opschrift Bouwbedrijf Schurmann en voorzien van het kenteken VJ-FJ-84. (07-124177

Bedrijfsinbraken
BEILEN Een bedrijf aan De Zuidmaten kreeg tussen vrijdagavond en zaterdagmorgen ongewenst bezoek. Door een lozijn te forceren is men naar binnen geklommen waarna de daders een roldeur konden openen. Een auto van een klant die daar ter reparatie stond werd weggenomen. Het betreft een gele Mercedes Vito voorzien van het kenteken 13-VG-JD. Tevens werden 5 electrische lieren, gereedschap en auto-onderdelen gestolen. (07-124176)

ASSEN Ook een kapsalon aan de Rolderstraat kreeg in de nacht van vrijdag op zaterdag bezoek van het inbrekersgilde. Een kluis met inhoud werd meegenomen. De daders zijn binnengekomen door de toegangsdeur te vernielen. (07-124173)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280