Politie Zeeland


---


W-841-2007 Dronken automobilist rijdt tegen auto's, Middelburg
De politie heeft vrijdagavond rond 23.15 uur een 27-jarige automobilist uit Vlissingen aangehouden.
Hij was op de Kruisweg tegen twee geparkeerde auto's gereden en vervolgens doorgereden. Een eindje verder kwam zijn auto tot stilstand tegen een stoep waarna de 27-jarige Vlissinger er te voet vandoor wilde gaan. Hij werd door omstanders tegengehouden waarna de politie werd gebeld. Ter plaatse gekomen bleek dat de Vlissinger onder invloed van alcohol was en werd hij meegenomen naar het politiebureau. De uitslag van de blaastest was 910 ugl. Omdat hij een beginnend bestuurder is en de uitslag van de blaastest ruim boven de 350 ugl zit, is zijn rijbewijs ingevorderd. Hij werd met een proces-verbaal op zak weer in vrijheid gesteld.

O-842-2007 Aanhoudingen in Goes
Op de Grote Markt zijn zaterdag rond 01.00 uur een 27-jarige vrouw en een 28-jarige man, beide uit de gemeente Noord-Beveland, aangehouden door de politie.
Rond 00.45 uur waren ze alle twee, onder invloed van alcohol, uit een horecagelegenheid gezet waarmee ze het niet eens waren want er werd hard geschreeuwd. Buiten werden ze aangesproken door agenten die probeerden de boel te kalmeren. Opeens deed de 28-jarige man een greep naar het dienstwapen van een van de agenten waarop hij gelijk werd aangehouden en in een politiebus werd gezet. De 27-jarige vrouw probeerde dit te voorkomen en sloeg daarbij een van de agenten in het gezicht. Ook zij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Tegen allebei is proces-verbaal opgemaakt.

Z-843-2007 Aanrijding in Hoek
Zaterdag rond 01.20 uur raakten twee voertuigen beschadigd bij een aanrijding.
Een 18-jarige automobilist uit de gemeente Terneuzen reed over de Lovenweg en verleende op de kruising met de Lovenpolderstraat geen voorrang aan een 43-jarige automobilist uit Terneuzen. Een aanrijding was het gevolg. Hierbij raakte niemand gewond.

O-844-2007 Auto in de sloot, Oosterland
Op de N59 is zaterdag omstreeks 02.00 uur een 19-jarige inwoner van de gemeente Schouwen-Duiveland met zijn auto in de sloot beland.
Hij raakte in de rechterberm, corrigeerde naar links om vervolgens aan de rechterzijde van de weg op de kop in de sloot tot stilstand te komen. De 19-jarige bestuurder is ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht maar had geen letsel opgelopen. Zijn auto is vermoedelijk total loss.

Z-845-2007 Alcoholcontroles in gemeente Sluis
In de gemeente Sluis zijn tussen vrijdag 19.30 en zaterdag 05.00 uur alcoholcontroles gehouden.
Er werden 54 blaastesten afgenomen. 4 Bestuurders bleken met teveel alcohol op achter het stuur te zitten.
Gecontroleerd werd er op de N253/Sint Annastraat in Sluis en op de Rijksweg in Eede.

---- --