Politie Groningen

Zaterdag 24 maart 2007

Provincie Groningen, 24-03-2007

Groningen: motorrijder gewond

Een 29-jarige motorrijder uit Groningen is vrijdagmorgen op de kruising Mispellaan - Esdoornlaan in zijn woonplaats gewond geraakt. De man reed op de kruising en kreeg geen voorrang van een 38-jarige automobiliste uit Groningen. Een aanrijding was het gevolg. De motorrijder is met kaakletsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: wildplasser en vriend aangehouden

De politie heeft vrijdagnacht een 44-jarige vrouw en haar 43-jarige vriend, beiden uit Gronigen, aangehouden in de Kleine Peperstraat in Groningen. Een agent zag de vrouw urineren in een portiek. Hij sprak haar daar vervolgens op aan en wilde haar bekeuren. Zij was het daar niet mee eens en liep al scheldend weg. Toen zij vervolgens door een collega op de fiets staande werd gehouden, begon haar vriend zich met de situatie te bemoeien. De man gedroeg zich agressief en bedreigde de diender. Daarop zijn de Stadjers meegenomen naar het bureau. Na verhoor konden beiden het bureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal tegen hen op.

Bellingwolde: hennepkwekerij ontmanteld

De politie heeft vrijdagmorgen in een pand aan de Rhederweg in Bellingwolde een hennepkwekerij ontmanteld. In de woning troffen agenten 475 planten aan. De planten en goederen die nodig zijn geweest voor de kwekerij zijn in beslag genomen en worden vernietigd. Tegen de 38-jarige bewoner en tegen een 40 jarige man uit Winschoten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Grijpskerk: bestuurder heeft boetes openstaan

De politie heeft vrijdagmiddag op de Van Damstraat in Grijpskerk een 24-jarige automobilist uit Kollum bekeurd voor het niet dragen van een veiligheidsgordel. Bovendien had de man nog een geldboete open te hebben staan. Tijdens de controle van het voertuig bleek dat de Fries zijn auto niet had verzekerd en dat de APK verlopen was. Na het betalen van de openstaande boetes en in bezit van een nieuwe bekeuring mocht hij zijn weg vervolgen.

Leek: aanhoudingen bij feest

De politie heeft vrijdagavond bij een feest in een sportcentrum aan de Sunckemalaan in Leek een 23-jarige man uit Oude Pekela aangehouden voor het bezitten van diverse harddrugs. Een portier van het feest trof bij fouillering van de Pekelder 17 XTC-pillen aan. De gealarmeerde politie vond even later in de auto van de man nog eens 11 XTC-pillen, een zakje cocaïne en een zakje wiet. De drugs zijn in beslag genomen. De man is meegenomen naar het bureau voor verhoor. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Later in de nacht werd een 17-jarige jongen uit Niebert aangehouden op het naastgelegen parkeerterrein. De jongen liep over een geparkeerde auto. Dit werd gezien door een agent. De jongen is aangehouden. De politie maakt ook tegen hem proces-verbaal op.

Marum: man vernield politieauto

Een 24-jarige man uit het Friese Oudemirdum is gisteren op de Kruisweg in Marum aangehouden voor het vernielen van een politieauto. Agenten kregen een melding van een vechtpartij voor een horecagelegenheid. Toen de dienders polshoogte wilden nemen, hoorden ze een klap. De spiegel van hun dienstauto bleek los aan het portier te hangen. Hierop werd de Fries aangehouden. Omstanders begonnen zich met de situatie te bemoeien. Een 46-jarige plaatsgenoot van de man bemoeide zich met de aanhouding en bedreigde een van de agenten. Deze man is vervolgens in de boeien geslagen en ook meegenomen naar het bureau. De politie maakt tegen beide dorpsgenoten proces-verbaal op.

Veendam: getuigen aanrijding gezocht

De politie zoekt getuigen van een ongeval op woensdag 7 maart rond 8.00 uur op de rotonde met de Loydsweg in Veendam. Die morgen werd een 48-jarige fietsster uit diezelfde plaats aangereden door een personenauto die uit de Loydsweg kwam. De vrouw kwam ten val en raakte daarbij gewond aan haar gezicht en arm. Deze personenauto is na de aanrijding doorgereden. De politie wil graag spreken met mensen die meer informatie kunnen geven over dit incident. Zij worden verzocht contact op te nemen via 0900-8844 (lokaal tarief).

Leek: rijden onder invloed

Een 31-jarige automobilist uit Leek is vrijdagnacht op de Midwolderweg in zijn woonplaats aangehouden voor rijden onder invloed. Agenten zagen de man met hoge snelheid op de A7 rijden. Op de afrit bij Leek, leek de man zijn voertuig niet altijd onder controle te hebben. Daarop werd de man langs de kant gezet. Uit een blaastest kwam naar voren dat de man onder invloed achter het stuur zat. Hij had ruim 1,25 promille alcohol in zijn bloed. De politie maakt proces-verbaal op.

Zuidbroek: jongen geslagen

De politie heeft vrijdagmiddag twee inwoners van Zuidbroek (17 en 28 jaar) aangehouden. Zij zouden in de Heiligelaan een 10-jarig plaatsgenootje hebben geslagen. Vermoedelijk had het jongentje eerder die dag ruzie gehad met een schoolgenootje. Beide mannen zijn naar het bureau gebracht voor verhoor. De 28-jarige man is voor nader onderzoek ingesloten. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Winschoten: bromfietser onder invloed

De politie heeft vrijdagnacht op het Marktplein in Winschoten een 17-jarige bromfietser uit die plaats bekeurd voor het rijden onder invloed. Agenten zagen dat de bromfietser zonder helm reed en op de brommer geen kentekenplaat zat. Toen de dienders de jongeman hierop wilden aanspreken, roken ze een alcohollucht. Daarop werd een alcoholtest gedaan. Hij had bijna 0,75 promille alcohol in zijn bloed. De politie maakt proces-verbaal op.

Veendam: op heterdaad bij poging inbraak

De politie heeft vrijdagnacht twee mannen aangehouden op verdenking van inbraak in een school aan de Schoolstraat in Veendam. De politie kreeg een melding dat er mogelijk werd ingebroken in een naastgelegen kerk. Hier kon men niks vinden, maar een omstander wees vervolgens naar de school. Hij had daar twee mannen zien rondstruinen. Even later trof men een 25-jarige inwoner van Veendam aan die net bij de school vandaan kwam. De andere man kon men niet vinden, totdat een van de dienders een dof geluid hoorde. Nadat de agenten een deur van een naastgelegen schuurtje hadden opengebroken, troffen zij de tweede verdachte aan. Deze 22-jarige man uit Muntendam was door het dak van het schuurtje gezakt. Beide mannen zijn meegenomen voor verhoor. De Muntendammer moest zich laten behandelen door een arts.