Simac Techniek NV

Simac.com / Business Applications / Sphinxx

Sphynxx

De enige oplossing voor alle vormen van (parkeer)handhaving

Handhaving van beleid is een van de belangrijkste taken van gemeentes. Speciaal hiervoor zijn toezichthouders zoals parkeercontroleurs, stadswachten, milieucontroleurs, precariocontroleurs, markt- en havenmeesters in dienst. Om hen te ondersteunen is Sphynxx ontwikkeld.

Sphynxx, de opvolger van het voormalige CheckMate, is een handhavingsysteem dat op straat werkt met handcomputers. Toezichthouders kunnen eenvoudig hun meldingen invoeren. Dit kan variëren van een parkeerboete tot een melding van hinderlijk rondhangende jongeren. Via een draadloze verbinding zijn de handcomputers rechtstreeks verbonden met âhet stadhuisâ. De vergaarde informatie kan ook achteraf worden uitgelezen.

Inzet âbrede handhaversâ mogelijk
De Sphynxx toepassingen voor verschillende vormen van handhaving kunnen ook tegelijk gebruikt worden op één handcomputer. Daardoor is het mogelijk zogenaamde âbrede handhaversâ, die verschillende rollen vervullen, met één oplossing te ondersteunen.
Zo kan een parkeercontroleur boetes uitdelen aan overtreders, een melding over zwerfafval doorgeven en een toerist informeren over de openingstijden van het lokale museum.

Altijd up-to-date informatie
Sphynxx werkt op straat met handcomputers die, indien nodig, via GPRS verbonden zijn met het stadhuis. De controleur heeft daardoor altijd volledig up-to-date informatie beschikbaar voor het uitvoeren van zijn of haar functie.

Uitgebreide mogelijkheden
Op kantoor zijn alle mogelijkheden om de op straat gemaakte verbaliseringen, boetes en constateringen van toezichthouders efficiënt verder te verwerken. Er zijn koppelingmogelijkheden met politie, gemeentewerken, reinigingsdienst, etc. Verder zijn er standaard uitgebreide rapportagemogelijkheden (ook naar externe partijen zoals stadsdeelraden).

Koppelingen aan bestaande systemen
Sphynxx maakt de handhaving van het mobiel parkeren (GSM) van Park-line en ParkMobile mogelijk. Door de open technische structuur is koppeling aan andere (parkeermanagement) systemen eenvoudig te verwezenlijken.
Daarnaast is integratie van bestaande back-office systemen (gemeentelijke belastingdienst, meldingsysteem gemeentewerken of reinigingsdienst) bijna altijd mogelijk.

Ruime ervaring
Simac heeft ruime ervaring met het maken en onderhouden van toepassingen voor parkeerhandhaving, politie meldkamers en mobiele data terminals. Sphynxx is de eerste volledig geïntegreerde handhavingoplossing voor alle vormen van gemeentelijke handhaving.