KNHS


Inge Kamp KNHS Indoorkampioen L springen
23 maart 2007
Inge Kamp kampioen springen paarden klasse L

Ermelo (KNHS) In Ermelo streden vanavond 50 ruiters om het KNHS Indoorkampioenschap springen klasse L. Na twee manches en een barrage bleek Inge Kamp met haar ATPs Explosief de beste en zij mag zich dus een jaar lang KNHS Indoorkampioen noemen.

Van de 50 combinaties die van start gingen wisten er maarliefst 31 foutloos te blijven en daarmee een startplaats voor de tweede manche te bemachtigen. In deze tweede omloop had parcoursbouwer Marius Bens het de ruiters iets lastiger gemaakt waardoor er uiteindelijk 14 combinaties overbleven voor de barrage.
En in die barrage ging het snel. Met een foutloze omloop in 33.36 sec trok Inge Kamp met haar fijn meewerkende vos Explosief (v. Heartbreaker) aan het langste eind. Op de laatste hindernis was het spannend maar alle balken bleven op hun plaats en even later kon de amazone de, door de firma Daaleman beschikbaar gestelde ereprijzen, in ontvangst nemen.
Ook Ab Brans bleef foutloos in de barrage met zijn Uberlina (v.Lux). Hun tijd van 33.50 sec was goed voor de tweede plaats. Met een foutloze barrage in 33.98 sec kwam Jessica Nijssen met de zeer patent springende Son Ami (v.Bon Ami) op de derde plaats.

Ook de nummers vier, vijf en zes bleven foutloos in de barrage. Een vierde plaats was er voor Marleen Scheutte en Varcona, vijfde werd Ton Derks met Valanta en zesde Niels Brussen met DKS Voske.

Voor parcoursbouwer Bens was dit het eerste KNHS kampioenschap van zijn hand. Ik vind het natuurlijk super om te doen , vertelde hij na afloop. Misschien was de eerste manche iets licht, of waren de combinaties te goed. Maar de tweede manche was selectiever en we hadden een mooie barrage, ik ben tevreden.
Morgen staan de kampioenschappen L en M ponys en M-paarden op het programma. Volgend weekend zullen de Z en ZZ pony en paarden combinaties in Ermelo in actie komen. Ook zij zullen met de eerlijke parcoursen van Marius Bens te maken krijgen.