Politie Zeeland


---


O-846-2007 Rijbewijs ingevorderd, Zierikzee
De politie heeft zaterdag het rijbewijs ingevorderd van een 19-jarige automobilist uit Zierikzee.
Rond 03.30 uur zagen agenten een personenauto met behoorlijke snelheid rijden op de Nassaulaan in Zierikzee. Zij wilden de automobilist aanspreken op zijn gedrag en gaven hem een stopteken. Bij het aanspreken roken zij een alcohollucht waarna van de 19-jarige bestuurder een blaastest werd afgenomen. Het bleek dat hij teveel alcohol had gedronken waarna hij vrijwillig meeging naar het bureau voor een tweede test. Het resultaat was 565 ug/l. Omdat hij een beginnend bestuurder is en de uitslag van de ademtest hoger was dan 350 ug/l, werd zijn rijbewijs ingevorderd. Met een proces-verbaal op zak werd hij weer in vrijheid gesteld.

Z-847-2007 Kop/staartbotsing, Zaamslag
Op de Stoppeldijksveer raakten zaterdagmorgen rond 08.20 uur twee voertuigen beschadigd bij een kop/staartbotsing.
Een man uit de gemeente Terneuzen (leeftijd is onbekend) stond stil met zijn bestelauto en reed op een gegeven moment achteruit. Hierbij zag hij een achterop komende 43-jarige automobilist uit de gemeente Hulst over het hoofd en botste vervolgens op die auto. Er was alleen materiële schade.

W-848-2007 Fietsendieven aangehouden, Middelburg
In het centrum zijn zaterdag rond 00.30 uur twee Middelburgers van 19- en 23 jaar aangehouden.
Op de Gravenstraat zagen agenten twee mannen met fietsen lopen terwijl een van hen het achterwiel optilde van "zijn" fiets. Bij het zien van de politieauto zette hij de fiets snel weg tegen een gevel en liep door. Toen hij hierop werd aangesproken, zei hij dat hij zijn sleuteltje was vergeten in een discotheek. Omdat dit ongeloofwaardig klonk, werd hij aangehouden. Vervolgens bleek dat ook de fiets van de andere man nog op slot stond. En jawel, ook hij verklaarde zijn sleuteltje te zijn vergeten in de discotheek waarop ook hij werd aangehouden. Beide mannen zijn overgebracht naar het politiebureau, na verhoor en opmaken van proces-verbaal zijn ze weer in vrijheid gesteld. Beide fietsen zijn aan het politiebureau gestald.

Z-849-2007 Automobilist negeert stopteken politie
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 36-jarige automobilist uit Hoek van Holland aangehouden nadat hij een stopteken had genegeerd.
Tijdens surveillance op de N61 te IJzendijke wilden agenten een personenauto controleren. Toen ze dichterbij kwamen, ging de auto er met hoge snelheid vandoor in de richting van Schoondijke. Op een stopteken werd niet gereageerd en de bestuurder reed met hoge snelheid richting Breskens. In de Violierstraat in Breskens zette hij uiteindelijk zijn auto aan de kant waarna hij kon worden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Oostburg. Daar gaf hij in eerste instantie een valse naam op, ook bleek dat zijn rijbewijs was verlopen.

Uit navraag bij de meldkamer bleek dat hij nog een zestal boetes had openstaan van in totaal ruim 400 euro. Ook moet hij nog een schadevergoeding van 5000 euro betalen voor een eerder gepleegd delict. De 36-jarige man is inmiddels overgebracht naar Torentijd.

---- --