Ingezonden persbericht


+persbericht++persbericht++persbericht++persbericht++persbericht 23 maart Stichting KiKa

KiKa 5de verjaardagsveiling groot succes, record opbrengst 250.000 Euro!

De kunstwerken, "beschilderd houten kinderspeelgoed" van 31 bekende Nederlanders die zij samen met patiëntjes hebben geschilderd, zijn 22 maart onder de hamer gekomen in de Koningszaal van Artis met Veilingmeester Mark Grol, directeur van veilinghuis Sotheby's, tijdens het 5de verjaardagsfeest van Stichting KiKa.

Het besloten feest, een diner met veiling, werd bijgewoond door tal van bekende Nederlanders en mensen uit het bedrijfsleven die "diner plaatsen" hadden gekocht. De Koningszaal kon maar aan 150 gasten plaats bieden en daarom was er voor iedereen de gelegenheid om mee te bieden op de kunstwerken door middel van de veilingmogelijkheid op de KiKa website voorafgaand aan de veiling. Met een aantal van de internetbieders is tijdens de veiling contact gezocht zodat ook zij "Live" een bod konden uitbrengen op de kunstwerken.

Opbrengst veiling t.b.v. onderzoek
De avond werd geopend door een welkomstwoord van de oprichter Frits Hirschstein ondersteund door een filmpje van de schildersessies in het ziekenhuis opgenomen en geschonken door Endemol care for kids. Daarna werd wel op een heel bijzondere manier aandacht gegeven aan het belang van Stichting KiKa. Sophie van der Stap, auteur van het boek "Het meisje met de zeven pruiken" citeerde uit haar boek en vertelde over haar ervaring en hoe het is om op jonge leeftijd geconfronteerd te worden met kanker. Een periode waarin zij de strijd tegen kanker gewonnen heeft maar waarin ze geconfronteerd werd en afscheid heeft moeten nemen van een aantal dierbare vrienden die zij tijdens haar behandelingen in het ziekenhuis leerde kennen. Ook vertelde zij over de middag waarin zij in het VU medisch centrum Mehtap leerde kennen. Samen met Mehtap schilderde zij het kunstwerk "Air Lines". Mehtaps grootste angst was haar mooi bos haar te verliezen en kaal te worden. Sophie vertelde hoe zij Mehtap heeft kunnen helpen door een paar dagen na het schilderen Mehtap weer te bezoeken met haar pruiken en foto's van haar behandelingsperiode.

De KiKa Award

Op het verjaardagsfeest zijn, zoals ieder jaar 3 KiKa Awards uitgereikt. Dit bijzondere beeldje ontworpen door Marcel Wanders staat symbool voor steun en liefde voor kinderen in moeilijke tijden. Een bijzondere prijs voor een persoon of bedrijf die zich op een buitengewone manier heeft ingezet voor KiKa. Dit jaar zijn de Awards uitgereikt aan; Wall Nederland voor het bijdragen aan de naamsbekendheid van KiKa door het schenken van Billboard advertentie ruimte. Rabobank Nederland, voor het jaarlijks steunen van KiKa door altijd klaar te staan en voor de contacten met bekende Nederlanders en de laatste award werd uitgereikt aan MSD. Ook zij steunen KiKa al een aantal jaren en zijn door de jaren een gulle sponsor van o.a. de KiKarun.

Ingebrachte Kavels
Naast de kunstwerken zoals boven genoemd werd de veiling nog uitgebreid met ingebrachte veilingkavels t.w.7 Batavus KiKa fietsen voor de veiling met daaraan gekoppeld 7 hometrainers die elk in één van de 7 kinderkankercentra geplaatst worden. Voor 10.000 Euro aan commercial zendtijd, geschonken door Radio 538 en voor 50.000 Euro aan Billboard reclame, geschonken door Abri- en billboardexploitant Wall Nederland

Bijzondere afsluiting
Ter afsluiting van de avond werd op een wel heel bijzondere manier het laatste kunstobject onder de hamer gebracht. Het kunstwerk "Goed Doel" verdiende extra aandacht omdat het in de week voorafgaand aan de veiling op de valreep werd geschilderd door Mathijs en zijn voetbalheld Klaas Jan Huntelaar. Mathijs, inmiddels ook een bekende Nederlander, haalde het nieuws doordat het geld wat hij had opgehaald voor KiKa uit het clubhuis van zijn voetbalclub werd gestolen. Door dit veiling object toe te voegen aan de al bestaande kunstwerken werd Mathijs, die zelf al enkele jaren vecht tegen kanker, toch nog in de gelegenheid gebracht geld binnen te halen voor het onderzoek "later".

Na een heftig "biedgevecht" onder de aanwezigen ging het object onder de hamer voor maar liefst 6000 Euro.

De kunstwerken van de bekende Nederlanders die aanwezig waren tijdens de veiling werden door de schilders zelf aan de gasten getoond. Zo werden de Kunstobjecten extra gewild en werd er stevig meegeboden op o.a. "Happy" van KiKa's Ambassadrice Inge de Bruijn, en de "Giro 8118 bike" van Erik Dekker, die beiden voor 7.000 Euro van eigenaar verruilden.

Aan het eind van de avond werd het totaal bedrag van de veiling aan de gasten onthuld door Inge de Bruijn, ambassadrice en Frits Hirschstein, initiatiefnemer van Stichting KiKa. Het bedrag (242.150 euro) werd door een twee gulle gevers onder de gasten, afgerond naar 250.000 Euro en overhandigd aan Tom Voûte, voorzitter van de stichting.

Drie dubbel Feest
Tijdens de feestavond werden de aanwezige gasten verrast door 2 geweldige telefoonberichten. In het kader van het verjaardagsfeest organiseerde Event4Kids op de avond van de veiling in de Euroborg een benefietwedstrijd tussen FC Groningen en het Provinciale Elftal. FC Groningen had belangeloos het stadion ter beschikking gesteld, de spelers speelden belangeloos en voetbalclubs in de provincie verkochten maar liefst 9000 kaarten voor deze wedstrijd. Alfred Schreuder, KiKa vriend was daar voor KiKa aanwezig en werd verrast met een cheque ter waarde van 56.000 Euro. Het tweede telefoontje kwam van Dennis Bergkamp, met naast zijn felicitaties nog een prachtig cadeau voor KiKa. 60.000 Euro, een deel van de opbrengst van zijn afscheidswedstrijd vorig jaar. In totaal is op 1 dag ruim 350.000 Euro beschikbaar gekomen voor onderzoek naar Kinderkanker. +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Perscontact Judith Franssen j.franssen@wanadoo.nl
Foto's vrij van rechten te gebruiken. Fotografe Francis Brüggenwirth Op verzoek beschikbaar filmpje opgenomen tijdens de schildersessies in het ziekenhuis

Foto 1) Auteur Sophie van der Stap met haar indrukwekkende verhaal. Foto 2) Inge de Bruijn, Ambassadrice van KiKa en Frits Hirschstein, oprichter van KiKa blij met de cheque van 250.000 Euro.

Perscontact Jacqueline ten Klei
E-mail jacqueline@dmimpressions.nl Telefoon: 0622185519


---- --