Time : 17:00:00
Date : 24 March 2007
Sender Name: Suseia

De StepStone First Job Challenge : succes en uitslag voor jongeren

Deze zaterdag, 24 maart, staat het Koning Boudewijnstadion in het kader van een recruteringsdag waar 200 laatstejaarsstudenten in teamverband met 10 bedrijven ( AXA, Distri-Log, Fluxys, Henkel, IKEA, ING, Laco, Randstad, Safmarine en Vedior) een contract in de wacht proberen te slepen.

Geobserveerd door de verantwoordelijken van de HR departementen van de bedrijven, heeft elke student de gelegenheid om zijn bevoegdheden, zijn motivatie, zijn manier om te reageren en zijn capaciteit om in team te werken te tonen, tijdens uitdagingen van teambuilding en analyse. De StepStone First Job Challenge is meer dan een manier voor de bedrijven om de studenten op een objectieve manier te evalueren in allerlei praktische situaties want de kandidaten krijgen immers de unieke kans om de bedrijfscultuur van de wervende ondernemingen te ontdekken en de 'challenge' aan te gaan om op die speciale dag zijn of haar eerste job binnen te halen.

Georganiseerd door Suseia - met de steun van StepStone Belgium - en aangemoedigd door het Schepen van Tewerkstelling van de Stad Brussel, is deze derde editie van dit event met succes en uitslag bekroond. Joëlle Milquet, Schepen van Tewerkstelling van de Stad Brussel, is overtuigd dat de StepStone First Job Challenge " de klassieke procedures van rekrutering overschrijdt in termen van connectie tussen werkgevers en werkzoekenden, en in termen van empowerment en van persoonlijke relaties. Het is een recruteringsconcept voor jongeren dat zich naar de mensen zich".


-----
Suseia is gespecialiseerd in de creatie en realisatie van inter-bedrijvenevementen en op maat gemaakte concepten gebaseerd op de marketing objectieven van onze partners. Wij trachten op deze manier de communicatie van onze partners aan een actieve beleving te koppelen om zodoende hun boodschap nog meer kracht bij te zetten. Meer info op www.suseia.com.

Foto's beschikbaar op Belga.

Alle bijkomende informatie over het concept van het evenement, bekomt u bij Jean-Sébastien Gosuin, Directeur, op 02 290 28 17 of jsg@suseia.com en Bert Verlinden, Project Manager, op 0473/65.34.69 en bve@suseia.com. Website : www.firstjobchallenge.com

Kathrine Jacobs, persverantwoordelijke van Joëlle Milquet 02.279.47.66 - Elizabeth Heniqui en Raphaël Darquenne, medewerkers van het Kabinet van Tewerkstelling van Joëlle Milquet 02.279.47.68

URL: http://www.firstjobchallenge.com http://www.suseia.com
Picture: (None)
Attachments: (None)

Link to Press Release - FR Link to Press Release - NL