Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

GROOT SUCCES EERSTE LOGISTICS SEMINAR BOEKAREST
Archicom Consultants + Architects + Engineers zet belangrijke stap

Boekarest/Eindhoven, maart 2007

Roemenië is absoluut klaar voor het uitbesteden van logistiek, aldus Robin Martens, algemeen directeur van de Roemeense vestiging van Archicom in Boekarest. Dit thema stond centraal tijdens het eerste logistieke seminar medio maart in Boekarest. Samen met Trafic Media (uitgever van dé logistieke vaktijdschriften in Roemenië) verzorgde Archicom de organisatie en inhoud van het logistieke evenement dat druk werd bezocht. Ruim 85% van de 200 bezoekers bestond uit supply chain managers en directeuren van Roemeense bedrijven en slechts 15% was afkomstig van West-Europese logistieke dienstverleners. Uit de reacties op het programma, tijdens de rondetafel discussie en vragen tijdens de persconferentie sprak veel waardering. Ook de sponsoren waaronder Centrum Transport, KLG Europe, DHL, ING, Cargo Partners, PWC Auditors & Accountants, etc. bleken bijzonder enthousiast over het initiatief en vooral de kwaliteit van de bezoekers. Naast de inhoud werd het vooral het netwerken in de tentoonstellingsruimte tijdens de pauzes bijzonder op prijs gesteld door alle aanwezigen.

Één van de conclusies van de dag is dat er een enorme behoefte is aan het uitbesteden van logistiek aan professionele partners. De denkwijze van de Roemeen in 't algemeen en de aldaar aanwezige kennis van logistiek en supply chain in het bijzonder, vraagt om specialistische kennis van buiten. Verder is er een grote behoefte aan investeringsvermogen en vooral gebrek aan logistiek geschoold personeel in Roemenië. Archicom S.r.l. ontwikkelde hiervoor enkele logistieke cursussen die vanaf 13 april starten in Roemenië.

Speciaal voor de Roemeense logistieke markt werd een portaalsite ontwikkeld (www.logisticsportal.ro) die tijdens het seminar officieel is geopend door de heer Marian ?urlea (General Manager of Romanian National Road Authority). Voorafgaand aan de opening hield de heer ?urlea een presentatie over de ontwikkelingen van transport en logistiek in Roemenië.

Archicom S.r.l. en Trafic Media organiseren samen nog 5 seminars in de komende 2 jaren. Het volgende seminar op 4 oktober 2007 heeft als thema: "Client driven warehousing and Value Added Services".

Noot voor de redactie,