Kunstexpositie ondersteunt goed doel


UTRECHT, 20070319 -- Opening expositie in Laboratorio. 24 maart 2007 opent in expositieruimte Laboratorio een bijzondere expositie. Twee maatschappelijk betrokken Utrechtse kunstenaars tonen hun werk en steunen daarmee het goede doel, in de vorm van Stichting Zonnehuizen Kind en Jeugd uit Zeist. Het gaat hierbij om de schilder Poernaka, die met geheel eigen stijl een koppeling legt tussen street-art en galeriekunst. Daarnaast creëert Bas van der Touw, die onder de naam Cargodic werkt, objecten waarmee hij speelt met de gebruiksmogelijkheden van diverse materialen.

Met deze expositie steunen ze Stichting Zonnehuizen, een instelling die al sinds haar oprichting in 1931 kinderen en jeugdigen met ontwikkelingsstoornissen professioneel behandelt, verzorgt en onderwijs biedt. Dit in de vorm van het begeleiden van enkele kinderen in het creëren van een eigen kunstwerk en het veilen hiervan.

De expositie is georganiseerd door Bep to the Bone, een creatief conceptenbureau dat kunst koppelt aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Door deze koppeling wil Bep to the Bone de problematiek en doelstellingen rond maatschappelijk verantwoord ondernemen op een creatieve manier onder de aandacht brengen.

Waar: Laboratorio, Herenweg 60-62 te Utrecht
Wanneer: 24 maart t/m 5 mei 2007
Opening: 24 maart van 16.00 tot 20.00 uur.





Bep to the Bone