St.Joris groep te Zutphen - Actie 2006!

Stokbrood actie St-Joris scouting groep 24 maart 2007

Scoutinggroep Sint Joris Zutphen heeft een nieuwe uitdaging: Op 24 maart 2007 wordt geprobeerd een spectaculair stokbrood van maar liefst 100ft te bakken op het Speelveld bij het Miro terrein aan het Polsbroek in Zutphen! Voor elke foot die we bouwen laten we ons sponsoren door bedrijven en particulieren.

Hoe gaat dit alles eruit zien?
Het stokbrood zal een streeflengte hebben van 100ft en een doorsnede van ongeveer 5 centimeter. De bedoeling is dat de clubleden het vuur brandend houden tijdens het bakken. Het stokbrood komt te hangen in een zelf te bouwen installatie, van fietswielen, tandwielen, fietskettingen en houten palen.

Waarom een STOKBROOD?
U vraagt zich misschien af: waarom een stokbrood? Dit vinden we terug in een van de vele programma onderdelen van scouting wereldwijd. Onder het motto je moet doen waar je goed in bent.

Waarom op 24 maart?
Op 24 maart 2007 is het jaarlijkse Nationale Scoutingdag. Op deze dag presenteert Scouting Nederland zich aan Nederland. Voor die dag willen we altijd iets uitdagends doen. Bovendien bestaat scouting in 2007 honderd jaar, dus een extra grote uitdaging is wel op zijn plaats

100 jaar Scouting = 100ft Stokbrood!!

Waarom sponsoring?
Met ingang van 2004 heeft de overheid de jaarlijkse subsidie voor scouting nederland wegbezuinigd. Nog afgezien van het feit dat ook Scoutinggroep Sint Joris daarvan de effecten pijnlijk voelt in het budget, willen we via deze weg op een ludieke manier een voorbeeld geven van hoe we als scouting ons haast "bedelend" moeten opstellen naar aanleiding van deze bezuinigingsmaatregel.

Waarom sponsor worden?
Ons clubhuis aan de Lindeboomweg te Gorssel, dat uit de jaren '70 stamt, is nodig aan vervanging toe. Fervente opknappogingen mochten niet baten; het gebouw is nu echt te oud en te krakkemikkig om nog echt verantwoord in te vertoeven. Het opgehaalde geld zullen we geheel besteden aan de omstreeks in 2009 te voltooien nieuwe blokhut. De aankomende 3 jaar zullen we diverse acties houden. Om onze nieuw bouw te realiseren.

U kunt een vrij bedrag bieden per foot van het stokbrood, of een vast bedrag voor het geheel. Wilt u uw (bedrijfs-)naam bij het Stokbrood laten weergeven? Voor een bedrag vanaf ¤ 50,- kunt u uw reclameboodschap van ter grootte van 1 A4-tj bij het bakken van het stokbrood laten plaatsen.