Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Persberichten van 24 maart 2007

Regio, 24-03-2007

Onder invloed, rijbewijs ingevorderd

Kampen Vrijdagmiddag 23 maart is het rijbewijs ingevorderd van een 42-jarige autobestuurder uit Kampen. Bij een controle op de Hanzelaan werd vastgesteld dat hij alcohol gedronken had. Zijn blaastest in het politiebureau leverde een score op van 580 ug./l. Hij kreeg een rijverbod van 6 uren. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

(07-034927)

Aangehouden voor mishandeling

Kampen Een 38-jarige man uit Kampen is vrijdagnacht, 24 maart, aangehouden en ingesloten voor mishandeling. In een horecagelegenheid aan de Boven Nieuwstraat sloeg hij een 25-jarige plaatsgenoot met een bierglas in het gezicht. Het slachtoffer, dat bij een ruzie probeerde te bemiddelen, liep een snee in zijn kin op. Tegen de aangehouden man wordt proces-verbaal opgemaakt.

(07-035051)

Aangehouden na belediging en verzet

Kampen Een 15-jarige jongen uit Kampen is vrijdagavond, 23 maart, aangehouden voor belediging en verzet. Hij werd bekeurd omdat hij op de Vispoort tegen en gevel plaste. Hij was het niet eens met de bekeuring, schold de politiemensen uit en overhandigde een ondeugdelijke ID kaart. Na verhoor werd hij in de loop van de avond in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

(07-034961)

Aangehouden voor heling

Kampen Een 28-jarige man uit Dronten werd woensdag 21 maart aangehouden omdat hij op de Flevoweg op een fiets reed met een geforceerd slot. Hij gaf aan de fiets (ver onder de prijs) gekocht te hebben van een 49-jarige plaatsgenoot. Die had de fiets weer gekocht van een 59-jarige Drontenaar. Deze laatste ontkende iets met de zaak te maken te hebben. Omdat het framenummer bij de aangifte niet was vermeld werd contact gezocht met een plaatselijke rijwielhandelaar. Die bracht klaarheid in de zaak aan de hand van zijn firmanaamstickertje op de fiets). De fiets bleek eigendom te zijn van en 19-vrouw uit Kampen, die haar fiets sinds november jl. vermiste. De fiets was gestolen vanaf het Stationsplein. Tegen de drie mannen wordt proces-verbaal opgemaakt.

(07-003687)

Brandstichting in zeilboot

Kampen Vrijdagnacht, 24 maart, rond 02:55 uur meldde een passant een uitslaande brand op een zeilboot op een terrein (winterstalling) aan de Pijperstaart (achter ZC37). De boot brandde volledig uit. Een naastgelegen boot liep ook forse schade op. Gelet op de omstandigheden waaronder de brand plaatsvond wordt uitgegaan van brandstichting. Eventuele getuigen wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anonieme informatie kan worden verstrekt bij Bel M. via 0800-7000. Naar de toedracht van de brand wordt een (o.a. technisch) onderzoek ingesteld.

(07-035066)

Brandstichtingen

Rouveen/Hasselt - Vrijdagnacht, 24 maart, rond 02:17 uur, werden drie kleine bermbrandjes gemeld aan de Stadsweg onder Rouveen. Eerder, vrijdagavond 23 maart, rond 23:06 uur, werd een rietbrand (circa 25 meter lengte) gemeld in de berm aan dezelfde weg, ter hoogte van de Holtrustweg (onder Hasselt). De brandweer bluste de branden. Gelet op de omstandigheden waaronder deze brandjes plaatsvonden wordt uitgegaan van brandstichtingen. Eventuele getuigen wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anonieme informatie kan worden verstrekt bij Bel M. via 0800-7000. Naar de toedracht van de branden wordt een onderzoek ingesteld.

(o.a. 07-035024)

Brandstichting rietopslag

Genemuiden - Aan de Zwolsesteeg werd vrijdagnacht, 24 maart om 02:22 uur, door een passant een uitslaande brand in een schuur (rietopslag) gemeld.Twee loodsen, een schuur en een hoeveelheid riet gingen in vlammen op. De bandweer bluste de brand. Gelet op de omstandigheden waaronder deze brand plaatsvond wordt uitgegaan van brandstichting. Eventuele getuigen wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anonieme informatie kan worden verstrekt bij Bel M. via 0800-7000. Naar de toedracht van de branden wordt een onderzoek ingesteld.

(o.a. 07-035067)

Brand schuurtjes

Genemuiden - Vrijdagnacht om 03:41 uur kwam opnieuw een brandmelding binnen, dit keer over twee brandende schuurtjes (bergingen bij woningen) aan de Nijstad. Omdat het vuur hoog oplaaide werd besloten de bewoners te wekken en hen, uit veiligheidsoverwegingen, uit hun woningen te halen. De brandweer bluste de branden. Niemand raakte gewond. Het team Forensische Opsporing stelde vast dat de brandoorzaak te wijten was aan een technisch mankement.

In hoeverre de branden in Kampen, Rouveen/ Hasselt en Genemuiden (riet) met elkaar te maken hebben is nog niet duidelijk. In het onderzoek dat vanmorgen is gestart wordt daar wel rekening mee gehouden.

Onder invloed, rijbewijs ingevorderd

Zwolle Van een 41-jarige autobestuurder uit Zwolle is vrijdagnacht (24 maart) het rijbewijs ingevorderd. Bij een controle op de Palestrinalaan bleek dat hij alcohol gedronken had. Bij de blaastest in het politiebureau blies hij 680 ug./l. Hierop werd zijn rijbewijs ingevorderd en kreeg hij een rijverbod van 8 uren opgelegd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

(07-035035)

Zwolle, later in deze nacht blies een 32-jarige autobestuurder uit Zwolle bij zijn blaastest in het politiebureau 530 ug./l. Bij hem werd daarvoor alcoholgebruik vastgesteld op de Waterstraat. Hij kreeg een rijverbod van 5 uren en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

(07-035075)

Diefstallen uit woningen

Zwolle Van donderdag 22 maart op vrijdag 23 maart werd ingebroken in woningen in de Hennie Mateboerstraat (2x)en de Jasper Warnerstraat. Het gaat om woningen die op het punt van oplevering staan. Er werden o.a. cv-ketels en keukenapparatuur meegenomen. De schade loopt in de vele duizenden euros.

(o.a.07-034609)

Aangehouden voor heling laptop

Zwolle Bij een 21-jarige vrouw uit Emmen is vrijdag 23 maart op de Thomas à Kempisstraat een laptop in beslaggenomen. De vrouw bood die aan voor een bedrag van 100 euro terwijl de dagwaarde aanzienlijk hoger is. De herkomst van het apparaat wordt nagegaan. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.

(07-034720)

Onder invloed

Deventer Bij een controle op de Maastraat bleek vrijdagnacht, 24 maart, dat een 25-jarige autobestuurder uit Raalte alcohol gedronken had. Bij de blaastest in het politiebureau scoorde hij 485 ug./l. Hij kreeg een rijverbod opgelegd van 5 uren. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

(07-035047)

Aangehouden voor dronkenschap

Deventer Een 40-jarige man uit Deventer is vrijdagnacht, 24 maart, aangehouden voor openbare dronkenschap. Op de Brink viel hij horecapersoneel lastig en bij natrekking van zijn identiteit was hij recalcitrant ten opzichte van de politiemensen. Hij werd ter ontnuchtering ingesloten en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

(07-035034)

Aangehouden voor belediging

Deventer Vrijdagmorgen 23 maart is een 34-jarige man uit Deventer aangehouden voor belediging. Op het Stationsplein beledigde hij NS medewerkers die een perroncontrole uitoefenden. Na verhoor is hij na betaling van een schikking van 280 euro in vrijheid gesteld.

(07-034648)